základní skupiny - skupina C, 5. kolo
26.11.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - SL Benfica 1:0

V souboji ruského klubu s řadou Portugalců proti portugalskému celku takřka bez Portugalců nakonec zvítězil první jmenovaný - Zenit Petrohrad přehrál lisabonskou Benfiku těsně 1:0. O jedinou branku utkání se postaral kapitán Zenitu Danny, čímž svému klubu uchoval naději na kvalifikaci do jarního osmifinále. Benfika naopak stejně jako loni ze základní skupiny Ligy mistrů víc než třetí místo nevytěží.

A ani účast v Evropské lize Orli nemají vůbec jistou, neboť k jejich definitivnímu konci v letošní pohárové Evropě postačí výhra Monaka proti Leverkusenu. A tak zatímco Jorge Jesús může jen doufat v příznivé výsledky odjinud, jeho protějšek André Villas-Boas na ruské lavičce hlavně díky dvěma výhrám nad Benfikou nadále míří za jedním z prvních dvou míst skupiny C. O všem rozhodne poslední kolo, v němž Petrohrad narazí na Monako.

První poločas nabídl neurovnanou podívanou, kterou zpestřil snad jen rozhodčí Nicola Rizzoli, když nijak zákeřný úvod zápasu obohatil hned šesti žlutými kartami. Oběma celkům až příliš záleželo na tom, aby neprohrály, a tak se žádné ofenzivní choutky nekonaly ani na jedné straně. Asi nejlepší příležitost zmařil hostující Eduardo Salvio, jenž si naběhl na Gaitánův přesný centr, ovšem trefil pouze dobře postaveného brankáře Lodygina.

Po změně stran se Benfica jala více kontrolovat hru a podařilo se jí dostat Zenit pod tlak. Snaha hostů mohla být záhy také odměněna, jenže brazilský stoper Luisao trestuhodně z dobré pozice napálil volný míč tak nešikovně, že se míč kutálel dokonce k autové čáře. Když pak se svým hlavičkovým pokusem neuspěl ani Jardel, dostal se znovu do hry i Zenit. První kombinace Dannyho s Hulkem ještě ovoce nepřinesla díky kvalitnímu zákroku Andrého Almeidy, ovšem šlo o nebezpečný příslib.

Jedenáct minut před koncem pak přece jen bezbrankové skóre padlo za vlast. Hulkův perfektní centr našel volného Dannyho, jenž bez potíží zavěsil. A zatímco domácí kapitán může slavit nadmíru důležitý gól, který se záhy ukázal býti vítězným, Luisao jako jeho protějšek s páskou na paži naopak odešel do kabin předčasně, když v samotném závěru uviděl druhou žlutou kartu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tam bude zima jak v Rusku...tip 1...2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Switchback

1:1

Reagovat
db18

3 střely na bránu to si dělají srandu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, dneska to byla nuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele