základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Monaco vstřelilo Zenitu hned dva góly a postupuje z prvního místa

Tak přece umí dávat góly! AS Monaco dokonale zvládlo rozhodující duel se Zenitem Petrohrad, který z Francie odjel s porážkou 0:2 a "pouhou" kvalifikaci do jarních bojů Evropské ligy. Monaco díky brankám Abdennoura a Fabinha naopak postupuje mezi nejlepších 16 celků Evropy. A co víc - z prvního místa...

Monaco tak "nedokázalo" vyrovnat historický střelecký rekord Ligy mistrů francouzského Lille, které v sezóně 2005/06 vstřelilo nebo obdrželo v základní skupině pouhopouhé tři branky. Nepodařilo se mu ani vyrovnat maximum Villarealu, jenž ve stejném roce opanoval tutéž skupinu s tristními třemi vsítěnými góly. V první tabulce se zařadil na třetí, v té další na druhou historickou pozici.

To však Francouze ani trošku nemrzí, naopak. S totálně efektivní taktikou vytěžili z minima maximum a základní skupinu vyhráli o jediný bod před Leverkusenem. Při losu osmifinále tak budou ve velké výhodě - z opravdu zvučných a hůře hratelných soupeřů bude ve druhém koši jen Juventus, Arsenal, poražený z dvojice Barcelona/PSG a možná Manchester City.

Dva góly Monaco vstřelilo, ale že by utkání mělo kdovíjak vysoké parametry, to se opravdu říci nedá. V prvním poločase vystřelil na branku jen Zenit Petrohrad - Lombaertsova hlavička však skončila kořistí brankáře Subašiče. Domácí zahrozili pouze zajímavým průnikem Toulalana, jenž prošel přes tři hráče soupeře do šestnáctky, ale následná střela byla velmi špatná a mířila mimo.

Ve druhém dějství se sice úroveň nezvýšila mávnutím kouzelného proutku, ale do permanence se už dostali oba gólmani. Hlavička Ferreiry-Carrasca ještě mířila vedle, stejně jako Berbatovova šajtle po přihrávce prvně zmíněného fotbalisty. 21letý belgický křídelník se nicméně zasadil i o vedoucí branku, kterou po hodině hry vstřelil stoper Aymen Abdennour. Perfektní Ferreira-Carrascův centr z přímého kopu poslal do sítě přesnou hlavičkou.

Zenit měl v sedmdesáté minutě velkou šanci při standardce z nějakých 25 metrů, kterou výborně zahrál Brazilec Hulk, ale jeho technická rána zamířila těsně nad. Góly zkrátka stříleli jen hráči Monaca. Dvě minuty před koncem definitivně rozhodl další obránce Fabinho - už v době, kdy hráli Rusové vabank, dostal na hranici vápna pas od Moutinha a měl obrovské množství času, aby levačkou prostřelil Lodigina mezi nohama. Rjazancev doklouzal příliš pozdě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
FC Porto FC

Monaco Lets go 1:1

Reagovat
johnik

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
frank

1. tým dá gól - ne. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elliasson

0:2

Reagovat
Langi

Tragicke Monaco jeste vyhraje skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobre jak pre nás, že máju náročnejší program, tak aj pre francúzsky koeficient, ak by na ich úrok postúpil zenit, tak by sa možno o dva roky v Ligue 1 hralo iba o dva fleky v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit hrál tužku, to klidně z fleku napíšu, ale když pominu PSG které hraje z francouzských týmů celkem pohledný fotbal v evropě, tak 3 fleky ve Francií v LM je prostě dost, nehledě na to,že se na vaše týmy neda divat viz Monaco, Lille , ST. Etienne ......

Reagovat
Langi

3 mista jsou akorat...jen by tam museli postupovat tymy, ktere ty pohary umi (chteji) hrat...a ne Monaco a Lille, kteri momentalne nevedi, kde jim hlava stoji...hold Marseille to posledni roky odsira a Lyon ostudne vypadl letos...kdyby tihle dva doplnili PSG, je to uplne o necem jinem...navic kdyby Francii predstihlo Rusko, tak tam misto Lille mas nejaky Krasnodar

Reagovat
Elliasson

Krasnodar asi tam nebude. To spíš Dinamo a CSKA

Reagovat
Langi

Asi jo...navic ta jejich skupina byla papirove pohodicka, pri soucasne forme Benficy

Reagovat
Elliasson

Ne, já ten Zenit prostět nepochopím... Jak tohle mohli kluci ušatí prohrát?? Hlavně že doma celkem válcují a tady bohužel....

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudy...

Reagovat
Elliasson

Byli jste vážně o tolik horší?

Reagovat
10

Monaco před posledním zápasem skóre 2:1 v pěti zápasech a nakonec vyhraje skupinu Vilas Boas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele