základní skupiny - skupina A, 4. kolo
05.11.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Manchester United 0:0

Svůj první bod v Lize mistrů získali fotbalisté Realu Sociedad. Doma uhráli bezbrankovou remízu s Manchesterem United, který i přes tenhle výsledek zůstal na čele skupiny A. Hosté byli blízko vedení dvacet minut před koncem, kdy zahrávali penaltu, k jejich smůle jí však gólman Bravo zlikvidoval.

Kouč David Moyes nechal na lavičce Robina van Persieho, do hry nasadil pouze Wayna Rooneyho a k němu Javiera Hernándeze, a na jejich útočné hře to bylo docela znát. Tedy v tom negativním slova smyslu. Prakticky po celý zápas si na soupeře nevyvinuli žádný tlak, vyložených šancí si vytvořili pramálo.

Rudí ďáblové měli vůbec slušně obměněnou sestavu, Moyes oproti víkendovému skalpu ve Fulhamu udělal hned šest změn. Tým ze San Sebastiánu dokázal v sobotu porazit Osasunu 5:0, tentokráte si od začátku zahráli Markel Bergara, Alberto de la Bella, Mikel González i Imanol Agirretxe.

První větší možnost si vytvořil Manchester. V 10. minutě Kagawa uvolnil na levé straně Evru, Francouz pak předal míč na Rooneyho, který ho tečoval ještě zpátky na svého japonského kolegu, jehož následná střela skončila vedle. Po půlhodině hry mohli udeřit domácí. Zurutuza unikl napravo, nacentroval na Agirretxeho a toho skvěle vychytal de Gea.

Druhá půle byla přece jenom o něco zajímavější. V 50. minutě Hernández odmítl téměř jistojistý gól. Kagawa se dokázal zbavit Carlose Martíneze, našel na malém vápně svého spoluhráče, jenž však z blízkosti trestuhodně přestřelil. Po hodině hry dokonce napálil tyčku střídající van Persie po parádním centru Younga.

V 70. minutě nastal zřejmě klíčový moment utkání, nizozemský snajpr se ze značky pokutového kopu často nemýlí, jenže ve Španělsku udělal výjimku a faul Bergary na Younga nepotrestal. Závěr se Red Devils rovněž moc nevydařil, po faulu na Zurutuzu se ještě v 90. minutě musel zásluhou druhé žluté karty pakoval Fellaini.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (301)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele