základní skupiny - skupina G, 6. kolo
11.12.2013 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto po porážce v Atléticu bude hrát na jaře jen Evropskou ligu

Atlético potvrdilo roli favorita. Porto, které si brousilo zuby na druhé postupové místo, porazilo 2:0 a stvrdilo vedení ve skupině. Přitom hostům rozhodně hrál do karet výsledek z Vídně, kde Austria porazila Petrohrad nečekaně 4:1. Jenže Drakům mohlo pomoci pouze vítězství a to z Madridu nepřivezli.

Takže stejně jako předloni, kdy se oba celky rovněž praly o druhou příčku až v posledním kole, i nyní do osmifinále proklouzl ruský celek. Porto přitom nepředvedlo vůbec špatný výkon, mělo spíše jen velký kopec smůly. Především pak v koncovce - hned čtyři nastřelené brankové konstrukce jsou toho pravým důkazem.

Hned zkraje se třáslo břevno Aranzubiovy svatyně, který v sestavě dostal přednost poprvé v sezóně před jedničkou Courtoisem. Trefil ho Jakson Martínez, z jehož výkonů můžou mít fanoušci radost, prakticky jediný z celého kádru snáší chválu, ačkoli výsledky portugalského mistra jsou v této sezóně zatím tristní.

Na druhé straně se naopak prosadil soupeř z vůbec první větší šance. Raúl García si skvěle zpracoval balón, Maicon ho nedůrazně bránil, a domácí záložník následně vyslal střelu, nad kterou tak trochu zůstává rozum stát. Z velkého úhlu překvapil gólmana Heltona, jenž nereagoval na míč letící přesně pod jeho břevno.

Ve 21. minutě měl Aranzubia opět velké štěstí. Varela si totiž ve vápně naskočil na oblouček z vápna a hlavou orazítkoval podruhé v utkání horní tyčku. O pár chvil později hosté dokonce zahrávali penaltu. Aranzubia vyběhl z brány proti Martínezovi, jehož rukama podrazil, a arbitr Aytekin po konzultaci s brankovým rozhodčím neváhal ukázat na bílý puntík.

Porto ovšem velkou šanci vrátit se do zápasu odmítlo, domácí gólman si totiž s pokusem Josuého dokázal poradit. Sedm minut před přestávkou naopak opět zužitkovalo svou příležitost Atlético. Diego Costa si naběhl na dlouhý pas Torrese, v rychlosti si položil vyběhnuvšího gólmana Heltona a zakončil do prázdné brány.

Druhá půle už tolik zajímavých možností nenabídla. Domácí v klidu drželi pohodlný náskok, soupeř vystrčil růžky jen párkrát. Další tyčku napálil z vyložené pozice střídající Licá, jemuž byla předložena parádní kolmice do šestnáctky. Navýšit náskok madridského klubu mohl naopak Raúl García, Helton se ale proti němu vytasil s perfektním zákrokem.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Atlětico padne. 0:2

Reagovat
šolim

Ty už jsi myslím taky padl - ale na hlavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
vanGomm

Atl.Madrid už o 1.flek přijít nemůže a FC Porto ani případná výha s velkou pravděpodobností nebude stačit.Co se týká dalšího postupu pro oba už poměrně nezajímavé utkání.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
FC Porto FC

Kdyby sme vyhráli divil bych se

Reagovat
smazaný uživatel

hm, bohužel i my fans si to musíme přiznat postup je na 98% pryč

Reagovat
FC Porto FC

nebo bych věřil i tomu že nějakým zázrakem vyhrajem ale Zenit taky...

Reagovat
smazaný uživatel

myslíte, že bude hrát Costa ? :D já kvůli fantasy :D

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
OVi.77

U sázkovek Atletico vstřelí dva a více gólu za 1.85 osobně mi tohle příjde celkem zadarmo, vzhledem k "formě" Porta a domácí bilanci Atlética.

Reagovat
Fernando_Torres

A co třeba vzhledem k tomu, že Atlético hraje s béčkem?

Reagovat
OVi.77

Tak i tak je to stále slušné a na větší kvalitě než tápající porto

Reagovat
OVi.77

37. minuta, v suchém triku

Reagovat
FC Porto FC

v suchém triku ? atletico 2 střely 2 goly a to byli 3x za půlkou do ty doby. My 2 břevna a nedáná penalta. Díky tomu že sme dřevění tak prohraváme

Reagovat
OVi.77

V suchém tirku pro můj tiket, jakože splněno tím je myšleno To že hrají hůř a vy jste nefektivní je věc druhá, to uznávám

Reagovat
placa

Vážně? Tak ta smůla v LM je už k neuvěření

Reagovat
FC Porto FC

ani mi neřikej..

Reagovat
placa

zase tyč

Reagovat
smazaný uživatel

3:2... prosím

Reagovat
FC Porto FC

konec i když viden vyhrála 4:1...... se na tu smůlu můžu vykašlat v letošní LM. Čím víc máme střel a víc dominujem hře tím víc pak dá soupeř golů letos to bylo tak v 5 z 6 zápasů. Ale to nemění nci na tom že hráči jsou uplně mimo....v EL hned vyhučíme

Reagovat
Tomanatura

Atletico zaslouzene prvni v tabulce. V teto skupine pusobili jako zjeveni z jineho sveta, o 3 tridy pred kazdym souperem. Maji na to se dostat az uplne na konec, budu jim drzet palce.

Reagovat
placa

no nevim, oba zapasy proti Portu byli jasně horší, ale hold byli maximálně efektivní, vždyť dnešní zápas: 2 břevna, 1 tyč, nedaná penalta a další velké šance Porta

Reagovat
Phillipinho

Stoji za pripomenuti, ze meli v zakladu pouze 4 hrace z obvykly zakladni sestavy....Miranda,Gabi,Koke,Costa

Reagovat
smazaný uživatel

David má o něj velkej zájem

Reagovat
smazaný uživatel

No Portu jsem přál na závěr výhru, škoda, asi tam opravdu není s psychikou hráčů něco v pořádku ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele