základní skupiny - skupina H, 4. kolo
07.11.2012 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

United otočili vývoj zápasu s Bragou a postupují

Domácí Braga sice vedla, ale nakonec na stadionu Municipal de Braga nezůstává ani jeden bod. Všechny tři si díky závěrečnému dramatu odváží Angličané.

V prvním poločase jsme se gólu nedočkali, přesto se bylo na co dívat. Především ze strany domácích se jednalo o aktivní pojetí. Druhá půle nám ale vše vynahradila, padly v ní čtyři branky. Poprvé se z penalty prosadili domácí, de Geu překonal Alan. Poté zklamala technika, když zhasla světla. Ze tmy vyšli lépe hosté, protože se jim během posledních deseti minut podařilo skórovat hned třikrát.

Do prvního náznaku šance se dostal Éder po chybě Johnnyho Evanse, střela ale nakonec mířila mimo de Geovu branku. Domácí útočník s číslem 17 se dostal do zakončení také o chvíli později, tentokrát ale skvělé reflexy prokázal mladý Španěl de Gea a míč vyrazil.

Mnohem zajímavější chvíle si pro nás hráči obou týmů připravili do druhého poločasu. Už tři minuty po změně stran totiž Johnny Evans nedovoleně zastavil průnik Custodia a rozhodčí Felix Brych pískl penaltu ve prospěch domácích. K ní se postavil útočník Alan a poslal Bragu do vedení.

Deset minut poté vypadla na celém stadionu světla a tak musel sudí Brych zápas na chvíli přerušit. Vynucená pauza domácímu týmu vůbec neprospěla, góly začali střílet již jen hosté z Manchesteru. Ještě předtím ale měla Braga velké šance k navýšení svého náskoku. Obrana Rudých ďáblů nedokázala odvrátit míč do bezpečí a Micael neúspěšně dorážel - de Gea připraven.

Když zbývala do konce zápasu jen desetiminutovka a United hrozila blamáž, hosté udeřili. A prosadil se střídající Holanďan - Robin van Persie. Po nesmyslném vyběhnutí brankáře Beta přesným obloučkem srovnal a dal zápasu nový náboj!

United otáčeli zápas s Bragou také na svém hřišti a k tomu došlo i v Portugalsku. Wayne Rooney padl v pokutovém území Bragy a sudí Brych ho odměnil penaltovým kopem. K němu se postavil sám anglický útočník a bezpečně proměnil. O pouhých sedm minut se Rudí ďáblové dočkali ještě jednoho gólu, po Rooneyho nahrávce se s velkou dávkou štěstí prosadil Javier Hernandéz a stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1. Manchester United tím pádem postupuje a Sir Alex může plánovat oslavu šestadvaceti let na lavičce slavného klubu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (379)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele