základní skupiny - skupina E, 5. kolo
20.11.2012 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Obhájce v problémech, Juventus porazil Chelsea vysoko 3:0

Chelsea si zadělala na velké problémy. Proti Juventusu si na jeho půdě vypracovala jedinou pořádnou šanci a zaslouženě si z Turína odváží porážku 0:3. V posledním kole tak bude spoléhat na výhru Šachtaru právě nad Starou dámou. První branku dal Quagliarella, další dvě přidali Vidal a Giovinco.

Ráz utkání se začal odvíjet už od úvodních minut, jen díky Čechově reflexnímu zákroku Chelsea neprohrávala už po pár minutách. Stephan Lichtsteiner dostal na zadní tyči krásný míč a český gólman se vzepětím sil vytáhl balon na tyčku.

Chvíli poté si obhájce trofeje vypracoval onu jedinou stoprocentní příležitost v utkání. Strůjcem příležitosti by Brazilec Oscar, který se na vlastní polovině ujal míče, při šedesátimetrovém sprintu si skvěle poradil se třemi soupeři a předal do gólovky Hazardovi. Toho však se štěstím nohou vychytal Buffon. Tím však sláva Blues skončila.

V první půli Petr Čech zachránil Chelsea od obdržené branky ještě minimálně jednou, to když střílel Marchisio a jen lehký zásah gólmana Londýňanů nasměroval balon na rohový kop. Další šanci Juventusu už ale zastavila až síť. Pirlo střílel zpoza vápna, Quagliarella ideálně tečoval v šestnáctce a Bianconeri vedli 1:0.

Juve mohlo do poločasu vést dokonce o dvě branky, Chelsea zachránil pohotový Ashley Cole. Poslední, kdo chtěl dopravit balon za záda Čecha, byl Lichtsteiner, jenž sice brankáře v helmě překonal, ale levý bek v modrém za brankové čáry vyškrábl kulatý nesmysl do bezpečí.

Druhý poločas už byl poměrně jasný. Chelsea se snažila stav srovnat, její snaha však byla naprosto bezzubá a sterilní. Za celých 45 minut si nedokázala vypracovat ani jednu gólovou příležitost, naopak italský mistr byl efektivní a svoji převahu zaslouženě přeměnili v góly.

První přišel už po hodině hry a opět to bylo trošku se štěstím. Střelu Artura Vidala totiž tečoval těsně před Čechem Ramires, jenž míč poslal dokonale k tyči - 2:0. Chelsea reagovala na nepříznivý stav ofenzivním střídáním, Azpilicuetu nahradil Moses, Mikela Torres. Ani to ovšem Blues k lepšímu výkonu nepomohlo.

Naopak, definitivní rozhodnutí přišlo opět z kopaček černobílých. Ještě předtím spálil obrovskou gólovku Vučinić. Černohorský forvard dostal míč do vápna a byl zcela sám mezi penaltou a malým vápnem, mířil ale nad. Až v nastavení byl úspěšnější Sebastian Giovinco. Drobný Ital se dostal po přihrávce z hloubi pole do samostatného nájezdu a ani včasný výběh Čecha ho o branku nepřipravil. Gólmanovi dokonce při střele nasadil housle a uzavřel skóre na konečných 3:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1611)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele