základní skupiny - skupina A, 6. kolo
04.12.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Dynamo Kyjev 1:1

Fotbalisté chorvatského celku se konečně dočkali bodu ve svém dvanáctém utkání v základní skupině Ligy mistrů a na závěr, kde už vůbec o nic nešlo, dokázali konečně potěšit své fanoušky. V tabulce pochopitelně obsadili poslední místo, konečně však dokázali skórovat. Skóre 1:14 i tak není nijak lichotivé. Ukrajinský tým nakonec s pěti body skončil třetí a půjde na jaře do Evropské ligy.

První branku utkání vsítil v nastavení prvního poločasu Andrej Jarmolenko, domácí dokázali odpovědět až ve čtvrté nastavené minutě z pokutového kopu zásluhou Ivana Krstanoviče. Nicméně utkání překvapivě ovlivnil vnější vliv, v Záhřebu totiž nečekaně husté sněžilo. Pořadatelé se snažili odklízet sníh i v průběhu utkání, jenže to se jim příliš nedařilo a duel musel být hned po úvodním hvizdu přerušen, proto skončil asi o dvacet minut později než jiná utkání.

Husté sněžení zavalovalo trávník po celých devadesát minut, nicméně poté se už přerušovat nemuselo a podmínky byly v rámci možností regulérní. Od samého začátku se navíc hrálo s míčem oranžově barvy a také čáry musely být přebarveny na tuto barvu. V úvodní čtvrthodině se na špatném terénu téměř nic neodehrálo a teprve poté přišla první velká šance, do které se dostal domácí Duje Čop. Ten ale po rohovém kopu trefil pouze břevno.

Po pětadvaceti minutách se naskytla velká šance hostům, kteří ale po sérii odražených míčů vybojovali jen rohový kop. Ihned na to se před gólmana Kelavu dostal Jarmolenko, jenže kluzký povrch mu nedovolil přesně zakončit. Nicméně kyjevský celek se dočkal v samém závěru první půle. Po kolmici zvolil chytrou střelou Jarmolenko a nádherným způsobem překonal brankáře Kelavu, který na jeho lob nedokázal zareagovat.

Dvacet minut po přestávce přišla další velká šance chorvatského Dinama, když se Fatos Bećiraj ocitl sám před Kovalem, jenže zblízka pálil nepochopitelně těsně vedle. Poté se žádné větší šance neurodily a teprve ve třetí minutě nastavení přišel rozhodující moment zápasu. Brankář Koval ve vápně fauloval Krstanoviče a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil právě Krstanovič a pohodlně skóroval, za svlečení dresu na znamení oslavy obdržel i žlutou kartu. Chorvatský celek tak získal první bod v základní skupině Lize mistrů od roku 1999.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
M.Vaza

Tah ať ho teda Záhřeb už dá 1:2

Reagovat
HullCity

0:1

Reagovat
HullCity

Se radovali jakokdyby vybojovali postup...snad bude na jaře Dynamo v EL úspěšnější,než v LM,ale konečně se do ní po dlouhé době dostali a kdybych měl použít české měřítko,tak Dynamo bude pokračovat ve svém tažení Evropou v EL!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Kyjeva.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip oba dají gól,ale zápas je to vlastně už o ničem.Některé týmy do LM nepatří.A Záhřeb se zařadil mezi ně.Bohužel takovéto týmy se tam dostávájí díky postupovému klíči,který jim umožní vyhnout se daleko kvalitnějším soupeřům.Ti naopak musí hrát kval.mezi sebou.

Reagovat
HullCity

Stejný metr pro všechny,ne?Takže Plzeň též do LM nepatří?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Ty asi nevíš,co jsem tím myslel,že?A proto ses zmohl jen na dva ubohé smajlíky,viď?V LM prostě díky tomuto formátu budou hrát týmy typu Záhřeb a Plzeň,kdy jeden z nich totálně vyhoří,ale ten druhý naopak ukáže sílu a překvapí.A podle něho je chyba v postupovém klíči,jenže co kdyby byl takový klíč,který by znevýhodňoval i ty,co by se díky nynějšímu slabšímu předkolu do skupinivé fáze dostaly,ale potenciálně by tam nemuseli vyhořet?

Reagovat
smazaný uživatel

Hulle, podívej se pořádně než něco napíšeš!! Ondriicek nereagoval na tebe. Jinak s tebou naprosto souhlasím. To že se může snáze do skupin probojovat Zagreb nabo Plzeň je jen ku prospěchu. Nachci taky vidět jen elitářskou ligu, chci pestrost. Už ani nemluvím o tom, že každé Euro pro kluby z menších fotbalových státu je tomu další podporou.

Reagovat
Pokahontas

Myslím,že to je zásadní omyl.Týmy á la Dinamo se nedostávají do skupiny díky postupovému klíči,ale díky tomu,že LM hraje 32 týmů.Prakticky v každé soutěži vždy najdeš týmy hodně silné i relativně slabé.

Dinamo je toho extrémní případ(doplácí patrně na to,že ve své lize,narozdíl od Plzně,nemá vážnou konkurenci),ale nějaký tým,který nedosáhne ve skupině žádného vítězství a často dostává nakládačky,ten je a byl v LM skoro každou sezónu.

Dinamo mimochodem LM hrálo již v sezoně 99/00(pod srandovním názvem Croatia)Tehdy ve starém postupovém systému ovšem hrozně záleželo na losu,byl přece sakra rozdíl,jestli se v kvalifikaci hrálo proti těžkým vahám á la Barca,Milán,Manchester,Bayern nebo relativně schůdnějším středním á la Bruggy,Basilej,Celtic...Ač byl třeba tým A silnější než tým B,tak vypadl s gigantem a LM hrál tým B,který zvládl překonat střední váhu.Nemluvě o tom,kdy byl jeden z dvou obdobně silných týmů (někdy dokonce i ten slabší!)nasazen a druhý ne(to se stávalo,žebříček se počítá za 5 let a aktuální sílu tak zohledňuje jen dosti mlhavě).

Giganti se nyní kvalifikují obvykle přímo a mistři A,B atd.se utkávají vícekolově v přímém souboji s týmy obdobné kvality-na losu i nasazení tedy záleží jen minimálně,což je mnohem spravedlivější.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se podívat, jak si ty silnější týmy vedou v EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Taky souhlasim s variantou obe muzstva gol...o nic nejde a Dinamo se snad uz konecne trefi...tip 2...2:3

Reagovat
smazaný uživatel

po nepříliš dobrém výkonu prohrál 0:2... (zápas s PSG) - Pokládám si zákonitou otázkou, zda-li tvůrce preview zmíněný zápas vůbec viděl, jinak by takový nesmysl nemohl vyplodit. Dynamo bylo v prvním poločase lepší, mělo dvě tři tutovky, bohužel nedalo, PSG dalo gól z brejku do šatny a na začátku druhé půle po chybě Chakeridiho druhý. Bohužel Dynamo spalovalo šance. Takže napsat, že "po nepříliš povedeném výkonu" jenom kvůli tomu, že se prohrálo, je poněkud zcestné.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

oba gól

Reagovat
AjaxFans

Co udělali ty debilové z dynama?

Reagovat
smazaný uživatel

nemusia byť hneď debilové, husto tam sneží, to je všetko, takže kľud na pracovisku

Reagovat
AjaxFans

aha, jsem celkem na ně vysazený

Reagovat
smazaný uživatel

The referee has taken the players off the pitch in Zagreb because of heavy snowfall. Further information to follow.

Reagovat
doNny

jedinej debil seš tady ty...

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Kyjev

Reagovat
smazaný uživatel

hanba

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš z Dynama Kyjev nějaký komplex, že jo, ale to Krtci mají od nepaměti

Reagovat
smazaný uživatel

ja nemam s Kyjevom žiadny problem pre mna je ten klub sympaticky a mam ich radšej ako šachtar takže

Reagovat
OVi.77

Tak D.Zagreb vstřelí jediný gol v celém svém učínkování v LM tuto sezónu z penalty, trošku ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

boli tu uy aj horsi debile

Reagovat
OVi.77

Maďar nadává do debilů, ironie

Reagovat
OVi.77

Každopádně neber to osobně ale jiank tím celkově bylo myšleno že tým který dominuje v domácí soutěži tak se od něho čeká trošku více a celkově bych tam radši viděl bulharský Razgrad než Dinamo co druhým rokem nehraje nic a majitel ho používá jen jako výkladní skříň

Reagovat
REPLIKATOR

Ostudná penalta Golman vypíchl míč, pak přes něj přepadl útočník Záhřeb jsou tragédi.

Reagovat
Milan.B

mohol tam radsej postupit Razgrad miesto Zagrebu. iste by strelil viac golov ked uz nic ine

Reagovat
OVi.77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele