základní skupiny - skupina H, 1. kolo
13.09.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň si při své premiéře s Borisovem body rozdělila

Viktoria Plzeň se v premiérovém utkání v Lize mistrů rozešla s BATE Borisov smírně. Svěřenci Pavla Vrby se sice těsně před odchodem do kabin dostali díky trefě Bakoše z ničeho nic do vedení, po změně stran se ale hostující tlak stupňoval, až v 69. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Bressan. Oba týmy si tak na úvod zapisují po bodu.

Plzeň si začala svou premiéru v Lize mistrů od začátku užívat. Svěřenci Pavla Vrby byli od první minuty hodně aktivní. První příležitost přišla po kooperaci Horvátha s Pilařem, z čehož druhý jmenovaný vybojoval rohový kop. Po centru Horvátha se ve vápně nejvýše vyšrouboval Bystroň, ale mezi tři tyče svou hlavičku stlačit nedokázal. Viktorka hrála i nadále na soupeřově polovině, kterému nedovolila včasným napadáním téměř nadechnout.

V deváté minutě ovšem přišla první zbytečná ztráta Pilaře, soupeř rozehrál rychlý protiútok, na jehož konci pálil Baga, umístěná, avšak nedostatečně razantní střela se tak stala Čechovi snadnou kořistí. O pár minutek později měli domácí možnost zahrávat volný přímý kop z hodně zajímavé pozice, k míči se postavil tradiční exekutor z této strany Baroš, trefil ale pouze zeď, od které se balón odrazil do zámezí.

Po další akci střílel Kolář, lehká rána ale nemohla pozorného Gutora ohrozit. A když pokus Pilaře zablokoval Bressan, tak o sobě mohli dát vážněji vědět i hosté. Ke střele se dostal bývalý střelec Chelsea Kežman, táhlou ranou ale mířil kousek vedle levé šibenice. BATE začalo postupně získávat jistotu, výsledkem byl další pokus Kežmana, jenž se znovu přiblížil cíli, míč tentokrát zastavila boční síť.

S přicházejícím koncem prvního dějství začali být hosté viditelně lepší, o čemž vypovídá situace ze 36. minuty. Olechnović vysunul pěkným pasem Gordejčuka, ten přes Čišovského vypálil, slovenský stopek ale stihl míč ještě mírně tečovat a možná právě díky tomu zabránil inkasované brance. A když už se oba týmy připravovaly na odchod do kabin, tak domácí nečekaně udeřili. Pilař vysunul na levé straně Jiráčka, ten se zbavil obránce a potom parádním centrem na zadní tyči našel volného Bakoše, jenž celou akci nekompromisně zakončil - 1:0.

Po obrátce se pokračovalo v zajetém trendu. Další standardku rozehrával Horváth, jenž nečekaně místo centru zvolil střelu, ale mezi tři tyče se mu zamířit nepodařilo. Vzápětí centroval na druhé straně do vápna Bressan, na míč si nabíhal Bega, v poslední chvíli mu však nevyšel krok a nedokázal tak míč naštěstí pro domácí tečovat na branku. Hra se začala opět více vyrovnávat.

V padesáté třetí minutě rozehrával standardku z pravé strany Horváth, který opět ukázal nečekané řešení, tentokrát přesným centrem našel ve vápně volného Limberského, ten ovšem z ideální pozice napálil pouze jednoho z obránců. Následná rána Jiráčka si cestu do cíle opět nenašla. Stejně dopadli se svými pokusy na opačné straně v krátkém časovém sledu i Volodkov a Kežman.

Velká šance Viktorie pak přišla po hodině hry. Bakoš předal do strany Pilařovi, ten si přehodil balón z pravé nohy na levou a následně vypálil, chtělo to ovšem důraznější zakončení, takto si Gutor snadno poradil. V šedesáté deváté minutě se dostavilo další nedorozumění v plzeňské obraně, čehož po parádní kolmici ze středu hřiště využil Bressan, jenž si v souboji s Čechem poradil bravurně a přesnou střelou mezi nohy strážce domácí svatyně srovnal na 1:1.

O několik chvil později předal Jiráček do strany Kolářovi, ten ale celou akci zbytečně uspěchal a místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče zvolil střelu, kterou ovšem trefil pouze jednoho z obránců. Borisov už se v závěru nikam nehnal, případný bod by mu evidentně stačil, to se BATE ale nakonec mohlo stát osudným. Hned dvě zajímavé střely měl na svém kontě střídající Hora, ani jemu se však už s ukazatelem skóre pohnout nepodařilo, a tak se oba celky rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (357)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele