základní skupiny - skupina C, 4. kolo
02.11.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Benfica zaváhala s Basilejí a v tabulce klesla o příčku

Benfice přišla o vedení ve skupině, doma totiž nedokázala skolit Basilej, kterou na jeho hřišti před dvěma týdny skolila dvěma brankami. A protože Manchester doma neměl problém s Otelulem, klesla na druhé místo tabulky. Hosté tak stále drží naději na postup do osmifinále, ačkoli na první dva ztrácí pořád tři body.

Portugalský celek už ve čtyři minutě potvrdil, že je lídrem skupiny C právem. Dlouhý aut ve vápně nejprve neposedně poskakoval po hlavičkách obou týmů, až Gaitan sklepl míč pro Rodriga a ten z halfovele nádhernou střelou šajtlí levou nohou trefil přesně levý růžek Sommerovy branky.

Domácí byli jinak i nadále prvních dvacet minut lepším týmem na hřišti, pak se hra do přestávky trošku srovnala a i soupeř měl několik příležitostí. Basilej mohla vyrovnat snad jen šancí Chipperfielda o pár chvil později po Rodrigově zásahu, který si hlavou naběhl na centr Shaqiriho, jenže pouze přestřelil.

V 8. minutě si mohl Rodrigo připsat na své konto druhý gól, hlavičkoval ovšem vedle. V 19. minutě spálil velkou tutovku Garay, z malého vápna totiž ani on svůj hlavičkový pokus nedokázal usměrnit do prostorů mezi třemi tyčemi. Na druhé straně mohl skórovat Frei, avšak jeho pokus po Zouaově asistenci zase mířil jen mimo.

Než se oba mančafty uchýlily nabrat čerstvé síly do kabin, zahrozili ještě basilejští Chipperfield s Gaitanem, jenže ohrozit domácího brankáře Artura nedokázali. Naopak první polovina druhého dějství vyšla lépe hostujícím borcům. Gaitan neoprášil přesnou mušku, Frei už byl opravdu hodně blízko, byť jeho střela letěla jen nad.

Nakonec se svěřenci trenéra Heika Vogela branky dočkali pětadvacet minut před koncem a tenhle stav zůstal nezměněn až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího Carballa. Chipperfield unikl po levé straně, přihrál naslepo do vápna, kam si naběhl Huggel a z první přízemní ranou překonal Artura.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
M.Vaza

Benfica si pohlídá postup.. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica tento zápas zvládne,ale nebude to mít lehké.Basilej ještě pořád má šanci na omifinále a do toho zápasu dá vše,ale jak jsem již psal na Benficu to stčit nebude.

Reagovat
FC Porto FC

Benfica se doma nemůže nechat porazit od Basileje

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica doma zvitezi...tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 cardozo--2x frei

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že výhra by pro Benficu už znamenala jistotu postupu a navíc jí dala i šanci na 1. místo ve skupině. Měli by si to pohlídat - 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kepy_FCB

Chcci aby Benfica vyhrála skupinu takže - 1 !

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Touto výhrou si Benfica potvrdí postup z 1. místa myslím že místo Emersona bude hrát Ruben Amorim

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 , Basilej nedá gól , moj tip je taký , že benfica udrží čisté konto a vyhrá rozdielom 2 gólov .. Je jasné , že vyhrá

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FC Porto FC

Benfica má web?

Reagovat
miky10

Vidíš, ne?

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Hiko

Má, a funkční, narozdíl od FCP

Reagovat
FC Porto FC

však vím ten dotyčný už na web Porta nešáhl rok skončil

Reagovat
Woods

pre LM bude len dobre, ak pojde dalej tak United ako Benfica.... svajciarov fakt dalej nechcem

Reagovat
REPLIKATOR

kreténi zase 1 chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele