základní skupiny - skupina C, 1. kolo
14.09.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - Oţelul Galaţi 2:1

Důležité tři body vybojovala na domácím hřišti Basilej. Přitom Otelul Galati sahal po remíze, jenže vše zkomplikovalo vyloučení Salageana a následně proměněná penalta Alexandra Freie. Na výsledku 2:1 nic nezměnilo ani další vyloučení, tentokrát domácího Huggela.

Švýcarský celek byl před utkání favoritem, ale už od úvodního hvizdu Otelul Galati ukazoval, že nepřijel hrát druhé housle. Gabriel Giurgiu a Pena vyzkoušeli kvality Sommera, branku však nedali. Giurgiu se dostal ještě do jedné příležitosti, jenže ani jeho volej síť nerozvlnil. Až ve 27. minutě se ukázala i Basilej a kdo jiný než Alexander Frei mohl pořádně prověřit hostujícího brankáře Branka Grahovače. Basilej poprvé překonala obranu Otelulu Galati ve 39. minutě - Streller poslal do pokutového území krásný centr a Fabian Frei dal přesnou hlavičkou na 1:0.

Otelul se z inkasované branky po poločase nesesypal, ba napopak, Antalovu střelu Sommer pouze vyrazil před sebe, kde jí pohodlně lehoulinkým obloučkem dorazil do branky Marius Pena - 1:1.

Už to vypadalo, že si rumunský mistr odveze bod, jenže nastaly komplikace. Salagean fauloval uvnitř pokutového území Strellera a skotský sudí Collum nejenže nařídil pokutový kop, ale i hostujícího obránce obdaroval poměrně přísně červenou kartou. Ke značce pokutového kopu se postavil zkušený Alexander Frei a vrátil vedení na stranu Basileje - 2:1.

Do konce zápasu se ale ještě jednou vylučovalo, Benjamin Huggel si v souboji s Vigliantim počínal příliš nebezpečně a i on se musel po druhé žluté kartě poroučet ze hřiště. Nicméně Basilej si těsný výsledek vzít nenechala a vzhledem k výsledku zápasu Benfica - Manchester United se ujala vedení ve skupině.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Basilej je favoritem, ale na druhé straně je nováčkovský elán, zkusím překvapení - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Galati neznamy tym v LM...Basilej by si mohla propsat cenne 3 body..tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Veselac

uvidíme, co ti rumuni předvedou....a hlavně kde vzali přímý postup do LM? no tip 0:0

Reagovat
Kepy_FCB

1:1

Reagovat
ronaldik

Věřím tomu, že Otelul neuhraje letos ani bod, aby Plzeň nebyla nejhorší

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze opálení hoši dostanou kotel,hlavně nechápu,kde vzali přímej postup do ligy mstrů,tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak udělali titul v rumunský nejvyšší soutěží, proto logicky postoupily přímo do skupinových fází LM...A rozhodně bych je nepodceňoval, rumunská soutěž má kvalitu, pravidelně několik mužstev hrává evropské poháry a skončili před Steauou B, Rapidem B., Vasluí, KIuží...Dneska to tipuju na remízu, Basilej nemá formu

Reagovat
smazaný uživatel

buchta tam je dvojka nebo trojka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele