základní skupiny - skupina E, 2. kolo
28.09.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen důležitou bitvu s Genkem zvládl

Bayer Leverkusen na domácím stadionu proti Genku nepřipustil další zaváhání a po posledních týdnech útrap svým fanouškům nadělil skvělý dárek v podobě tří bodů a druhého místa ve skupině E za první Chelsea.

První zahrození Leverkusenu přišlo v sedmé minutě. Genk se do té doby prakticky vůbec nedostal k míči a mohl si gratulovat, že přečíslení od domácích bylo zakončeno jen nepřesnou střelou kapitána Rolfese. Belgický mistr na první ohrožení odpověděl za pět minut, Simaeysova hlavička po rohovém kopu ovšem branku přeletěla.

Na faktu, že je Leverkusen pánem na hřišti to ovšem nic nezměnilo. Genk nadále své pokutové území bránil až v osmi lidech a přesto nechával domácím hráčům hodně skulinek na proniknutí. Po jedné z nich, ve čtrnácté minutě, byl blízko gólu Schürrle, krásnou přihrávku Sama však v prospěch svého týmu nezužitkoval.

Ve 30. minutě se ale na Bayer usmálo štěstí. Kiessling se nedokázal prodrat k zakončení, míč se odrazil do ne zrovna výhodného střeleckého úhlu k Larsi Benderovi, jemuž se však levou nohou na zadní tyč podařilo překonat Kötelese a splnit tak to, co celou dobu viselo ve vzduchu.

Domácí nadále neustávali v tlaku a tři minuty po úvodní brance mohl vedení navýšit Sam, ovšem jeho střela šla doprostřed brány. O poznání lépe si ve 38. minutě vedl Andre Schürrle, ovšem jeho krásně točená střela pro změnu bránu ani netrefila, scházelo jí však pár centimetrů a zaplula by do levého horního rohu branky Genku.

V prvním poločase se ve střelbě prostřídali snad všichni Duttovi svěřenci, Michalu Kadlecovi a jeho přímému kopu stejně jako Schürrlemu chybělo pár centimetrů, jinak tomu již bylo u Renata Augusta, jehož kroucenou střelu s potížemi na roh vytěsnil Köteles. Do konce první půle se však ještě jednou ozvali i hosté a znovu po rohovém kopu. Naneštěstí pro ně stejně jako Simaeys, tak i Ogunjimi hlavičkoval ve 43. minutě vedle.

Genk do druhého poločasu nastoupil s přáním co nejrychleji srovnat krok a daleko od toho nebyl ve 48. minutě, kdy De Bruyneův volný kop propadl celým pokutovým a do rukavic jej uklidil až pozorný Leno.

Leverkusen již v druhé půlce směrem dopředu takovou aktivitu nevyvíjel a spíše bránil jednogólový náskok. Jeho křídla byla takřka naprosto odříznutá od hry, přesto pokud se dostala do akce, stálo to za to. Třeba jako v 63. minutě, kdy si Schürrle v šestnáctce na zem položil dva protihráče, vytáhl míč na penaltu a pak trefil tváří v tvář jen Kötelese do nohou.

Genk se ani přes kontrolování hry soupeřem nevzdával naděje na bodový zisk, Lena mezi třemi domácími tyčemi však ohrožoval jen sporadicky a z dálky, tak jako Barda v 75. minutě. Jeho míč sice nepříjemně zaplaval, nicméně mladík na malém vápně porýnského celku si s míčem poradil.

Nejvíce se však Leno zapotil o dvě minuty později, kdy po Bardově centru stoperská dvojice Toprak - Reinartz naprosto zapomněla na Ogunjimiho, jehož nepříliš přesně umístěnou hlavičku na roh vytáhl právě mladý německý strážce tyčí.

Genk se v závěru ani nenadechl k nějakému závěrečnému náporu a ještě k tomu inkasoval. Nedůrazu před šestnáctkou využil střídající Michael Ballack a jeho tečovaná střela skončila za Kötelesovými zády.

V páté minutě si mohl gól připsat také další střídající Derdiyok, přímý kop po faulu Ngcongcy na Schürrleho ale poslal těsně vedle branky.

Leverkusen si tak připsal velice důležitou výhru.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer Leverkusen (GER) 3 - 4 KRC Genk (BEL)

Reagovat
vanGomm

Tady by to měla být jasná 1.Ostatně bookmakeři na to vypsali 1,25 a to hovoří za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
lampard11

3:1

Reagovat
Inter Eterno Amore

remízka

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Petrinho17

1:0 G:Kieslling

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen je v krizi dam plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Vossen, Pudil -> 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 za Leverkusen dá 1 gol Kadlec,za Genk Pudil

Reagovat
lampard11

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Vossen je zničí

Reagovat
smazaný uživatel

koukám

Reagovat
Filipow

2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1- 2Kiessling,Schurrle-Buffel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1- 2Kiessling,Schurrle-Buffel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele