základní skupiny - skupina C
24.11.2010 20:45 CET
6 : 1
(4:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia smetla Bursaspor a osmifinále jí neuteče

Ve skupině C se v dalším zápase na domácím hřišti představili netopýři z Valencie proti poslednímu celku tabulky z Bursasporu. O favoritovi utkání nebylo od začátku pochyb a Valencie s přehledem smetla svého soupeře vysoko 6:1 a připsala si tak další tři body do tabulky skupiny. O svém vítězství rozhodla už v první půli, kdy vstřelila čtyři branky.

Domácí se od úvodu vrhli do útoku a už ve 4. minutě si vytvořili první příležitost. Aduriz přistrčil kolmici doprava na kapitána Joaquína a ten z úhlu trefil boční síť branky Bursasporu. První vyloženou příležitost si však překvapivě vytvořili hosté. Přihrávku za obranu dostal Sercan a řítil se sám na gólmana Moyu, ale svým lobem těsně netrefil pravou tyč jeho branky.

Za tuto neproměněnou příležitost tak byl turecký celek potrestán. V 17. minutě byl ve vápně sražen obráncem Erdoganem Aritz Aduriz a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Valencie. Toho se ujal Juan Mata a s přehledem poslal domácí do vedení 1:0.

O čtyři minuty později obrana Bursasporu zaváhala podruhé a Netopýři unikli do dvoubrankového vedení. Joaquín se uvolnil na pravé straně a přihrál volnému Matovi. Ten prostrčil balón za obranu na Soldada, který vynikající ranou z úhlu na zadní tyč rozvlnil síť branky tureckého mistra podruhé - 2:0. O další dvě minuty později však přišla také negativní zpráva pro domácí. Při odkopu se zranil gólman Moya a musel ho nahradit Vicente Guaita.

Ve 30. minutě hry domácí přidali třetí gól. Jordi Alba se uvolnil na levé straně a narazil si s Matou, který mu balón bleskově vrátil. Alba se poté řítil z úhlu sám na gólmana Ivankova a nahrál před branku na neobsazeného Adurize, který nadvakrát skóroval a zvýšil už na 3:0. Vzápětí však zahrozili také Turci. Po centru Seny zahrozil hlavičkou Bahadir, ale střídající gólman Guaita stál na svém místě a jeho šanci zneškodnil.

I po třetím gólu to domácím nestačilo a stále se hnali do ne úplně pevně vypadající obrany Bursasporu. V další šanci se ocitl střelec druhého gólu Soldado, ale sám před Ivankovem měl málo času na zakončení a tak tuto příležitost nevyužil. Jeho zaváhání však napravil Joaquín ve 37. minutě. Na hranici pokutového území obešel dva hráče a pravačkou parádně vymetl šibenici hostujícího celku - 4:0. To bylo také vše, co bylo v prvním dějství na Mestalle k vidění a domácí tak o osudu utkání rozhodli velmi brzy.

Druhá půle začala o poznání opatrněji než ta první a první příležitost byla až ta gólová. Ta se pro domácí naskytla v 55. minutě, kdy svůj druhý gól přidal Roberto Soldado. Ten unikl všem obráncům a stihl udělat kličku také brankáři. V krkolomné pozici v pádu pak ještě dokázal zakončit tvrdou ranou pod břevno a zvýšil už na 5:0.

Jedna z ojedinělých střel na branku na straně Bursasporu přišla z kopačky Sena v 62. minutě, ale jeho projektil skončil v náručí gólmana Guaity. Na druhé straně se v obrovské šanci ocitl po centru Maty střídající Alejandro Dominguéz, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil na roh gólman Ivankov.

Ze strany hostujícího Bursasporu přišel čestný zásah v 69. minutě. Na parádní přihrávku Turgaye si naběhl osamocený Batalla a neměl problém zasunout balón do odkryté branky a snížit na 5:1. Obrana Los Che v této situaci velmi zaspala. To však domácí napravili o několik minut později v podobě šestého gólu v síti Bursasporu. Centr z obrany prodloužil parádně Mata na naběhnutého Dominguéze, který z úhlu překonal gólmana Ivankova pošesté - 6:1.

V závěru zápasu předvedli domácí ještě několik povedených kombinací a v té nejpodařenější na jeden dotek se na konci ocitl znovu Dominguéz, ale na dlouhou nohu nedokázal zakončit s potřebnou razancí. Netopýři už tak sedmý gól nepřidali a zápas skončil jejich zaslouženým vítězstvím v poměru 6:1. Vzhledem k výsledku druhého utkání si tak Valencie s předstihem zajistila postup do osmifinále.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6 1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

valencia vihraje 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

as jednicka. ..tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Soldado, Aduriz 2, R.Costa

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso ten kurs na Bursa

Reagovat
smazaný uživatel

Špatny smajl

Reagovat
Shevchenko

Hmm Vale

Reagovat
Arbiter

A říkal někdo, že je Žilina nejhorším letošním celkem LM? Jednoznačně Bursa

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia dneska na Burse rozbíjí bank, to se trochu dalo čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

A vida, šestej

Reagovat
Usty

Hmm...

Žilina 0-0-5 2:17

Bursaspor 0-0-5 1:15

...ty kluby se o titul největšího tragéda vyloženě přetahujou

Reagovat
Usty

Ještě Partizan 0-0-5 1:10.. ale to je přecijen odvárek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Burzy máš 2/3 od Valencie, kdežto Žilina byla rovnoměrnější, každopádně poslední kolo rozhodne.

Reagovat
Shevchenko

V čem rovnoměrnější? Žilina zase má 1/2 z jedného zápasu.

Reagovat
Shevchenko

A Bursa s Rangers neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

no konecne aspon gol

Reagovat
Kongo

Killy,Kopy juchůůůů

Reagovat
mastakillah

Joaquín byl kapitán??

Reagovat
smazaný uživatel

jj, když není Navarro, Vicente a César bývá Joaquín

Reagovat
mastakillah

díks jsem si nebyl jistej

Reagovat
smazaný uživatel

cesar nebyl kapitan snad nikdy, v tom poradi pred joaquinem urcite neni. a kdybych chtel rejpat, tak prvni je vicente, ne navarro

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar byval casto kapitan, ale nevybavuji si jestli byl kapitan i kdyz tam byl Joaquin.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní kapitán je Cesar, zástupci Navarro a Vicente

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný, jak se Aritzovi po odchodu z domova všude daří, asi dostal na cestu dobrý buchty. Nu, těší to, těší.

Reagovat
Kily

s tím gólem to měl hodně snadné, obrana nikde a takhle lehké to nemívá ani na tréninku, jinak ten poločasový výsledek 4:0 hodně mate, nám tam napadalo skoro všechno, naopak Bursa několik svých šancí neproměnila a kdyby se včera hrál klasický zápas blbec, tak to o přestávce nebylo 4:0, ale 0:2 nebo 0:3. Hodně nám pomohla penalta, kterou bych já tak na 90% nepískal. Druhou půlku už jsem nesledoval, po výsledku té první nebylo co řešit a radši jsem šel pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak při tom druhém golu jste obranu Bursy pořádně vykoupali a roura Joaqína byla taky parádní....jinak jsem slyšel, že prý na Mestalle ''létali netopýři''

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně ches

Reagovat
Kokesh

Kopy musel honit celou noc. Jaká by to byla krása - udolat Farcu a týden na to zničit Valencii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele