předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - odvety
25.08.2010 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - BSC Young Boys 4:0

V odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů si Tottenham poradil s překvapením z Bernu v poměru 4:0. Zazářil hlavně domácí útočník Peter Crouch, který vstřelil 3 branky, a tak se mohou Kohouti těšit na základní skupinu Ligy mistrů a hosté se musí spokojit s Evropskou ligou.

Kdo čekal, že po gólové nadílce ve švýcarské metrpoli bude odveta opatrná, toho vyvedl z omylu již v páté minutě domácí kanonýr Peter Crouch. Zužitkoval totiž přetažený centr z hranice vápna od Garetha Balea. Na jeho přesnou hlavičku k protější tyči neměl brankář hostí Wölfi nárok - 1:0.

Poté se hra malinko uklidnila. O vzrušení se staral převážně Aaron Lennon, který se neustále pošťuchoval s hráči hostí a často se dohadoval se sudím. Ve 13. minutě si přivodil zranění brankář Tottenhamu Gomes, když špatně došlápl při odkopu od branky. Po krátkém ošetření pokračoval dále. Po tomto ošetřování se otěží zápasu ujali hosté, kteří si neustálým napadáním vynutili převahu a zhruba do 30. minuty byli mírně lepším týmem. Za zmínku stojí hlavně Christoph Spycher a Moreno Costanzo, který nedal zadákům Spurs spát. Pak ale vybouchla bomba. V 32. minutě se míče ujal aktivní Defoe, sklepl pod sebe na Palaciose, který poslal centr k vápnu, k míči se opět dostal Defoe a z hranice velkého vápna překonal Wölfiho střelou, která se otřela o tyč. Nutno ale dodat, že míč si pravděpodobně zpracoval rukou, čehož si byl vědom, a tak se nejprve podíval na pomezního, ten nic neviděl, tak se mohli domácí radovat podruhé! 2:0.

Pár minut na to mohlo být na White Hart Lane ještě veseleji. A opět to měl na svědomí Defoe. Tentokrát se obtočil kolem hostujícího obránce a z hranice vápna pálil vedle. Hrál se vynikající fotbal plný nasazení, šancí, ostrých soubojů a pěkných kliček. Diváky ze sedadel zvedal hlavně neúnavný Bale, který vymyslel spoustu šancí. V 39 minutě se do velké šance dostali i hosté. Střelu jednoho z hráčů Bernu zblokoval King, míč se dostal k Jemalovi, který z dvaceti metrů nedokázal trefit prázdnou branku, protože Gomes byl v tu chvíli na zemi. Za zmínku též stojí poslední akce prvního poločasu, útočník YB Bienvenu se dostal k balonu a vybídl kolmicí aktivního Costanza, jenž by byl sám před brankářem, ale míč nezpracoval, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro Tottenham.

A kdo zase čekal, že hra v druhé půli bude poklidná, tak se zase mýlil. Domácí nejprve vystřídali zraněného Gomese a do branky šel Cudicini a pak s níčím neotáleli a na branku Bernu se valily akce, jedna za druhou. Tu první měl na starosti štírek Lennon, který obešel 6 hráčů, ale na sedmém ztroskotal. Spycher mu nastavil tělo. Hosté se nechtěli vzdát a také Kingovi a spol. zatápěli. Hostující Lulič utekl po křídle, ale jeho krásnou přihrávku na penaltový puntík Bienvenu nezužitkoval, trefil se Cudicinimu do náruče. Dvě minuty na to, tedy v 56. minutě to mohlo být 3:0. Po rohu Balea(koho také jiného) se dostal k míči Crouch a v souboji jeden na jednoho na brankáře hostí nevyzrál. V 61. minutě měl Crouch šanci na reparát. Bale opět poslal lahůdkový centr a anglický reprezentační útočník se tentokrát nemýlil. Pověsil se do vzduchu a jako kladivem zatloukl balon do branky. 3:0.

O čtvrt hodiny později se mladý Velšan řítil sám do vápna, aby si také vychutnal gólovou radost, avšak Lulič ho sundal k zemi. Uviděl druhou žlutou kartu a šel do sprch. K penaltě se postavil Crouch a bez váhání ji proměnil. Poslal nešťastného Wölfiho na druhou stranu,než letěla střela. 4:0 a hattrick pro Crouche!

Poté se úplně vytratila jiskra z kopaček hráčů švýcarského týmu. Ploužili se po hřišti jako duchové a domácí toho využívali k neustálému ohrožování branky hostí. Čtvrtý gól mohl přidat Crouch, ale Wölfi byl proti. Pak se zápas již jen dohrával. Young Boys se čestného gólu nedočkali, a tak domácí zaslouženě vyhráli 4:0!

Autor: Jan Nápravník

Komentáře (27)

Přidat komentář
Petrinho17

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
cresposuper

2-0

Reagovat
Tomtaf

3:2 po pr. 4:3

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1??

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vyhraje 3 : 0 žádné podcenění už nebude Y. B . Bern může snad zářit jen ve švýcarské lize a zahraje si EL - snad úspěšně.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Ano (4:0 - 8:0) tak by to podle kurzu 1,2 mělo skončit.Ale tipuji,že Bern tam uhraje lepší výsledek.

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
AjaxFans

Young minulý zápas překvapili,snad to zvládnou i těd

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

tomu sam neveris

Reagovat
Tomekcz

Crouch

Reagovat
SunFells

Bale dvě asistence ...Jinak ten obránce je mamlas, signalizuje ruku místo aby na Defoea zatlačil.

Reagovat
Tomekcz

bohuzel to byla jasna ruka zas chyba rozhodcich

Reagovat
SunFells

Jasná byla, ale ten Jemal (snad to byl on) má první přistoupit k hráči a ne začít máchat rukama, když mu jde do gólovky ....to je na facku.

Reagovat
niflheim

Spurs

Reagovat
božský John

Nádhernej zápas, do reportu se mi ani nevešly všecky šance a zajímavý akce...fakt paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Bale řádil... jeho a Crouchieho zápas.

Reagovat
Losinho

Škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele