předkola - 2. předkolo - odvety
21.07.2010 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta vyhrála nad Liepajou i v odvetě a postupuje

Sparta potvrdila svůj náskok z Lotyšska a bez problémů postupuje do třetího předkola Ligy mistrů. Přímé kopy Matějovského a Zemana byly tím nejlepším, co diváci na Letné mohli vidět. Brzy se tak mohou těšit na příjezd polského Lechu Poznaň, nebo ázerbájdžánského Interu Baku.

Celý zápas se odehrál pod taktovkou domácích. Ti v úvodní polovině byli snaživější i v útoku a dvěma góly definitivně rozhodli. Po změně stran tak pražští fanoušci sledovali pouhou povinnou dohrávku bez větších šancí.

Sparťané se nemuseli nikam hnát, přesto jim patřil i úvod zápasu a svou aktivitu dokázali gólově projevit už po dvanácti minutách. Lačný si šel pro faul do protipohybu Rafalsikse a zajistil tak standardní příležitost pro Matějovského. Ten si na přímý kop z dvaceti metrů vzal minimální rozběh a technickou střelou přes zeď překonal Spoleho.

Nadále aktivnější domácí mohli zvýšit těsně před půlhodinou hry. Po Kadlecovi se dostal k míči v hloubi vápna Lačný, místo přihrávky na volného Vacka, který by střílel do odkryté branky, pouze zamířil do Jemelinse.

Bez větších potíží pokračovala pražská kontrola poločasu, před jehož koncem rozjásal domácí fanoušky Zeman. Matějovský stihl míč před Rafalskisem, a ten zavinil druhý přímý kop v blízkosti vlastní šestnáctky. Jedinou minutu hrající Zeman pak svou levačkou točil míč přes zeď pod břevno a Spole už ho vyrazit nedokázal.

V předposlední minutě ještě stejný hráč rozjel poslední akci první půle. U levé lajny přihrál Pamičovi, který centroval před malé vápno. Tam si nabíhal Jeslínek a jen o centimetry netrefil balón, jenž by směřoval do odkryté branky.

Po změně stran se hrálo vyloženě v tempu přátelského utkání. Sparta stále držela míč na kopačkách déle, poprvé se však do zajímavé pozice dostal i Rakels. Zpoza vápna ale zapomněl při razantní střele zamířit.

Pražané pak donutili své fanoušky i k pískotu svou pomalou rozehrávkou. A neudobřili si je ani Jeslínek s Vackem, který tragicky řešili svůj brejk. Šest minut před koncem rozehrál přímý kop Zeman a k teči jeho stříleného centru neměl daleko Hoheneder, ten nakonec svou rybičkou míč nezasáhl. V nastaveném čase ještě Zeman dokázal obehrát náhradního brankáře lotyšského týmu, ale jeho nedůraznou střelu vykopl před brankovou čarou Tamošauskas. Diváci se tak v druhé půli dalšího navýšení už nedočkali.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (723)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele