předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
17.08.2010 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rosenborg BK - FC Kodaň 2:1

Severské derby mezi Rosenborgem Trondheim a Kodaní skončil lépe pro norský celek. Ten vyhrál 2:1, avšak odveta za týden v Pareknu slibuje velké drama. Rosenborg v tomto utkání vedl o dvě branky, ale vše pokazil z pohledu domácích šest minut před koncem Grönkjaer.

Ve 23. minutě šel Rosenborg do vedení. Domácí předvedli pohlednou akci, na jejímž konci bylo přiťuknutí hlavou Henriksena a nekompromisní zakončení Iversena pod břevno, brankář Wiland byl absolutně bez šance - 1:0 pro Rosenborg Trondheim.

Ve 38. minutě mohlo být vyrovnáno, na branku domácích de facto postupovali dva hráči Kodaně, jenže N’Doye dost přestřelil branku. Kodaň takřka hned opět útočila, a byl to znovu N’Doye, který spálil velkou příležitost. Útočník hostů se snažil zakončit na vzdálenější tyč, ale brankář Orlund jeho úmysl robinsonádou vystihl a střelu zneškodnil.

Kodaň začala aktivně i po změně stran, Jesper Gronkjaer ve slibné šanci minul branku, a to muselo celek z dánské metropole mrzet, neboť vzápětí vstřelili Norové druhou branku. Dánská defenzíva nedokázala odvrátit rohový kop, načež Annanovu střelu tečoval Markus Henriksen a domácí vedli už 2:0.

V 65. minutě mohlo být s Kodaní ještě hůř, Iversen překonal Wilanda ale toho zastoupil na brankové čáře jeden z beků. Devět minut před konce přežili hosté doslova klinickou smrt, Bakenga perfektně vysunul Pricu, a ten sám proti Wilandovi trefil tyčku. To ale nebylo vše, neboť míč se odrazil od tyčky k Bakengovi, před ním zívala prázdná branka, jenže Bakenga uklouzl a míč vůbec nezasáhl. Tato šance musela Trondheim hodně mrzet, protože za pár minut si naskočil na rohový kop Grönkjaer a snížil na konečných 2:1. Tento výsledek dává do odvety šance oběma týmům.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
petr78

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 1:1

Reagovat
Kepy_FCB

support RBK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele