základní skupiny - skupina C
29.09.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Bursaspor 1:0

Kromě šlágru skupiny C mezi Valencií a Manchesterem United se odehrálo ve skupině také druhé utkání, ve kterém se proti sobě postavily celky skotského Glasgow Rangers a tureckého Bursasporu. Domácí byli v utkání lepším týmem a po zaslouženém vítězství 1:0 si připsali tři body do skupiny. O jediný gól zápasu se postaral veterán Steven Naismith.

Od samého úvodu utkání dali domácí najevo, že chtějí v tomto zápase získat tři body a nehodlají nic ponechat náhodě. První šance přišla už v 6. minutě, kdy vypálil z dobrých dvaceti metrů Edu. Jeho pokus však Ivankov vytěsnil na roh. O pár minut později byla k vidění střela z kopačky Davise, která letěla velmi zajímavě, ale na poslední chvíli ji zblokoval jeden z hostujících obránců na roh.

Gólu se diváci dočkali v 18. minutě. Na centr Whittakera si naběhl Kirk Broadfoot a sklepl ho přímo na střed pokutového území, kde stál neobsazený Steven Naismith a z voleje napálil míč do branky - 1:0. Rangers mohli přidat druhý gól hned vzápětí. Po rohovém kopu Davise hlavičkoval McCulloch jen těsně vedle levé tyče branky Bursasporu.

První střela na branku v podání Bursasporu přišla až ve 30. minutě a postaral se o ni Vederson. Ten z přímého volného kopu pořádně provětral rukavice gólmana McGregora. Do konce první půle na straně domácích znovu zahrozil Naismith, ale jeho druhý pokus letěl mnohem výše než ten první gólový. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácích.

Do druhé půle znovu vstoupili lépe domácí a hned na jejím pokraji to zavánělo druhým gólem do sítě Bursasporu. Edu poslal parádní kolmici na Millera, který se řítil sám na gólmana Ivankova, ale se svou technickou střelou proti němu neuspěl. Velmi zajímavá situace se zrodila také na druhé straně, kde rukou v pokutovém území zahrál domácí McCulloch, ale rozhodčí zůstal při tomto incidentu ledově klidný a penaltu nenařídil.

Miller mohl své zaváhání z úvodu poločasu napravit ještě jednou. Po velikém závaru v pokutovém území Bursasporu a po centru Davise se k odraženému míči dostal právě Miller, ale z vyložené pozice znovu těsně minul branku hostujícího celku. Zbytek zápasu se domácí spíše začali soustředit na obranu a málem na to doplatili. Pět minut před koncem utkání totiž hosté spálili obrovskou příležitost, ve které se ocitl střídající Turgay, ale ve vyložené příležitosti na hranici malého pokutového území trestuhodně přestřelil.

Závěrečné minuty nic zajímavého až na pár žlutých karet nepřinesly a Glasgow tak po celý zápas udržel jednobrankové vedení až do samého konce. Bursaspor tak má po dvou odehraných kolech na svém kontě 0 bodů a pokud chce myslet na postup ze skupiny, bude muset začít sbírat body. Glasgow se naopak vítězstvím posunulo do čela skupiny, o které se dělí s Manchesterem United.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra domacich...

Reagovat
smazaný uživatel

opet jasna1

Reagovat
Shevchenko

Aby jste se nedivili, Turecká liga je daleko před skotskou a Bursaspor jí opět vede.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Weiss 2x)

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Petrinho17

3-1

Reagovat
Shevchenko

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by meli rangers zvladnout 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude 1 ale asi jen proto že turci neumí hrát pod tlakem, který tam rangers bude mít. Výhra o gol

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 určitě nebude

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle zápase se nejspíše bude žlutit

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Miller

Reagovat
smazaný uživatel

Veterán Naysmith

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele