osmifinále - 1. zápasy
23.02.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille a Manchester United zahájily osmifinále bez branek

Manchester United nepředvedl na Stade Vélodrome nijak světoborný výkon a musel se spokojit jen s bezbrankovou remízou. Diváci měli do spokojenosti hodně daleko, protože přesných střel bylo k vidění hodně málo a pouze jedna slibná gólová příležitost takovému duelu rozhodně neslušela.

Manchester se musel obejít bez několika klíčových hráčů, útočné duo Rooney - Berbatov se dnes prosadit nedokázalo.

Hned v úvodu se dostal do úvodní akce Nani, avšak po přihrávce Berbatova pálil z hranice vápna hodně nad. Poté se na druhé straně pokusil do vápna soupeře probojovat Charles Kaboré a až do zakončení to udělal dobře. V 8. minutě se zrodila největší šance úvodní půle. Po sraženém centru Naniho se objevil kousek za hranicí vápna Darren Fletcher a vypálil po zemi. Ale skákavou střelu dokázal Mandanda nakonec nadvakrát zkrotit.

V dalším průběhu to spíše byli náznaky šancí a hráčům chyběl k zakončení vždy jen krůček, gólmani však byli u míče vždy o něco dříve. Dobrým příkladem je situace z 30. minuty, kdy Mandanda jen o pár centimetrů sebral přihrávku do vápna před nabíhajícím Nanim. V samém závěru hrozilo Marseille centry do pokutového území, příležitost z toho však nebyla. Slabou ofenzivní hru Manchesteru potvrzuje fakt, že hosté zahrávali první rohový kop až ve 42. minutě!

Ve druhé půli to bylo přeci jen lepší, ale o hodně málo. V 55 .minutě po centru zprava hlavičkoval na hranici šestnáctky Brandão, nicméně holandský veterán mezi třemi tyčemi Erwin van der Sar neměl s jeho pokusem větší problémy. Na druhé straně poslal do vápna hezký centr Rooney, jenže před dotírajícím Nanim dokázal na zadní tyči na poslední chvíli odhlavičkovat balón do bezpečí Gabriel Heinze.

Po hodině hry na pravé straně vápna unikl marseillský Loïc Rémy, jenže srbský obránce Nemana Vidič svým skluzem včas odvrátil na rohový kop. Největší šance utkání se zrodila krátce po hodině hry. Ve vápně s na chvíli ocitl sám domácí André Dede Ayew a pálil na vzdálenější tyč, kde číhal Brandão. Nicméně tomu chyběly k balónu centimetry a míč šel nakonec o pěkný kus do zámezí. Čtvrthodiny před koncem pálil z dvaceti metrů Dimitar Berbatov, jenomže zamířil až do horních řad fanoušků na tribuně.

Sudí ukončil nudný zápas již po jedné nastavené minutě a všichni doufají, že odveta přeci jen bude zajímavější. Šance obou celků na postup jsou rozhodně velmi vyrovnané

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (362)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele