předkola - 4. předkolo - mistrovská část - odvety
25.08.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Rosenborg BK 1:0

Kodaň na domácím hřišti předvedla ofenzivní smršť, mnoho šancí ovšem neproměnila a své možnosti na vstřelení branky měli i hosté z Trondheimu. Vzhledem k porážce v Norsku 1:2 však domácímu týmu stačila i jednogólová výhra, kterou zařídil hlavičkující bek Ottesen.

Rosenborg v úvodním duelu hodně útočil a ve stejném duchu začal i dnes, když se již po dvaceti sekundách do šance dostal Olsen, ale svoji ránu neumístil přesně a domácí brankář Wiland neměl problém. I na druhé straně diváci viděli poměrně brzkou šanci, když po akci Grønkjæra s Lustigem trefil pravou tyč Vingaard.

Grønkjær byl aktivní i nadále a skvělým centrem do zad hostující obrany našel Pospěcha, ten si míč sice zpracoval ideálně, poté ale přestřelil. Český reprezentační bek si poté naskočil na centr Vingaarda, jeho hlavičku ovšem zpacifikoval pozorný Örlund. Na opačné straně hřiště mohl domácí pohrdání šancemi potrestat zkušený Prica, Wilanda se mu ale tváří v tvář přehodit nepodařilo.

Úvodní branka utkání hraného ve zběsilém tempu tak přišla až ve 33. minutě. Na Claudemirův dlouhý aut si naskočil Ottesen a hlavou se trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:0. Zanedlouho mohl Parken Stadion explodovat podruhé, jenže Vingaard trefil opět tyč, tentokrát levou ze svého pohledu.

Po změně stran již Kodaň hrála mnohem opatrněji a vzruchu bylo o dost méně než v první půli. Dvě šance měli domácí, když Claudemira vychytal Örlund a N’Doyeho hlavička skončila nad, vše ale mohlo nakonec dopadnout šťastně pro norského mistra. Chvíli před koncem se ve vápně dostal k míči Iversen a domácí zachránilo od pohromy břevno. Pohárová matematika každopádně nakonec rozhodla o tom, že se v Lize mistrů představí dánský celek.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Petrinho17

1-2

Reagovat
cresposuper

2-0

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Losinho

2:1, Kodaň na penalty

Reagovat
Hiko

3:2 a RBK si půjde pro miliony

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kodaň doma letos jen vyhrává, ale s BATE Borisov se řádně trápila 3 : 2 je velikým varováním !!!, Rosenborg už není to co býval dříve LM ho už hodně míjí a loni ve 2př. s Karabachem hrál doma 0 : 0 venku prohrál 1 : 0 jen v norské lize ještě neprohrál ve 21 zápasech ani jeden, přesto tip 2 : 0 pro Kodaň

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

Neeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele