základní skupiny - skupina D
07.12.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň neponechala nic náhodě a po výhře postupuje

Kodaň si s odevzdaným soupeřem poradila a zaslouženě se nemusela ohlížet do Španělska, zda-li postupuje do jarní části nejprestižnější evropské klubové soutěže. Z Parkenu si tak ze tří soupeřů odvezla jeden bod pouze první Barcelona.

Panathinaikos vstoupil do letošní sezóny úvodním zásahem na Camp Nou, poté se ale trefil až v nastavení závěrečného duelu, a tak poslední výhru v Lize mistrů tak po letošním ročníku stále datuje do předkola loňské sezóny, kdy vyřadil pražskou Spartu.

Od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že se dánský klub nebude chtít spoléhat na Barcelonu. Hned v první minutě nevypálil dle svých představ Vingaard a před malým vápnem chyběl krok, aby N’Doye lehce usměrnil balón do odkryté branky.

Míč byl prakticky neustále pod vládou domácích. Řekové se na útočné polovině příliš nezdrželi, přestože Pospěch dával jasně najevo své ofenzivní choutky a právě po jeho pravé straně byl trávník nejvíce ušlapaný.

Přesto další hrozba přišla až ve 21. minutě, když Boumsong odvrátil přímý kop jen před vápno, kde bez rozmyslu vypálil Bolaños ráznou střelu, jež minula horní roh u levé tyče o metr a půl. Snad po prvním lépe vypadajícím brejku hostů však přišel tolik žádaný zásah Kodaně.

Bolaños nahrál Vingaardovi, který měl na přípravu zhruba čtyři metry před vápnem spoustu času. Po zpracování si tak mohl vybrat pravou stranu a přes Boumsonga pokořit Tzorvase.

Hráči Trifylli hráli nadále se značnou nechutí útočit, Dánové tak mohli pojistit vedení ve 31. minutě. Po špatné rozehrávce se k míči dostal Claudemir, který pohotově pálil z velké dálky a svůj pokus kroutil do šibenice, Tzorvas se ale blýskl dobrým zákrokem.

Po následném rohu si musel oddechnout. Na hlavičku Grønkjaera k zadní tyči by nedosáhl, nicméně dánské křídlo těsně minulo. Ve 45. minutě se projevila nerozehranost Wilanda, který vyběhl až na hranici vápna pro odražený míč, který nedokázal dostatečně vyrazit a šťastlivým zákrokem pravou rukou na lajně vyznačující pokutové území vyrazil střelu Marinose.

Stejně jako v počátku první půle, i ve druhé chybělo jen málo, aby se měnilo skóre. Tentokrát Luis García skvělou přihrávkou vybízel Marinose, před kterým na poslední chvíli odvracel Wiland. Úspěšně, ale za cenu poranění levé ruky.

Na druhé straně se tak mohla slavit pojistka. Grønkjaer byl ve vápně sražen k zemi Spiropoulosem a sám se postavil k exekuci penaltového trestu. Tzorvas sice správně skákal k pravé tyči, balón ale nevytěsnil.

V 55. minutě překvapil svou střelou Pospěch, mířil jen decimetry nad břevno. Obrovskou šanci měl N’Doye, který využil nedorozumění brankáře s obráncem, ale ze šestnácti metrů pouze rozezvučel tyč.

Stejný hráč byl chvíli poté znovu před odkrytou brankou, když se k němu nečekaně dostal Pospěchův střílený centr. Útočník Kodaně tak nestačil ani pořádně zamířit. Za Tzorvasova záda tak museli poslat balón až jeho spoluhráči.

Přesněji v Lize mistrů se trápící kanonýr Cissé, který na přední tyči prodloužil rohový kop Vingaarda tak "povedeně", že se řecký brankář pro míč ani nenatahoval. Naopak na druhé straně nedokázal ani šťastného odrazu v 83. minutě využít střídající Vyntra a osamocen z dvanácti metrů mířil jen do míst, kde byl připravený Wiland.

Panathinaikos se ale přeci jen dočkal. Ve druhé minutě nastavení spadl centr z přímého kopu na dezorientovaného Kanteho, který se spíše náhodnou trefou rozloučil s nepovedeným vystoupením v letošní Lize mistrů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kodaň si doma postup vzít nenechá... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

a když už sem si vsadil tak prostě musí

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Y.N.W.A

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Petrinho17

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

panathinaikos neprohraje kodan postoupí i když dostane do kožichu páč barča doma neztrati jednička za ten kurz je kravina to rači 02 za 2.8 Cise gol

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2-0 v klídečku goly N´Doye D.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona v tréninkovém tempu taky 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Kodaň to nepustíí aspoň doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je o postupujícím rozhodnuto Panathinaikos jsou tragédi (vstřelí Panathinaikos vůbec gol? a pokud ano tak kdo?) Kazaň jsou neumětelové kteří neumí dát gol

Reagovat
smazaný uživatel

Když jje tu článek o FC Kodaň tak malý kvíz:

kdo z Vás si ještě vzpomene se kterým týmem vypadl FC Kodaň v 1.kole PVP v sezoně 95/96 po výsledcích 2:2 a 0:5?

Reagovat
Usty

ve dvou letech jsem to asi vnímat nemohl, ale něco mi říká, že to byla Slavia..

Reagovat
Usty

Hradec?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, ale přesto Kodaň postoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Kodaně. Naprosto zasloužený postup.

Jsem zvědav, jak se budou Dánové prezentovat ve vyřazovací části. Nemají zkušenosti a na jaře už nemusí být na téhle vlně, ale pokud by hráli jako teď, tak by to proti někomu lehčímu mohli ukopat. Minimálně ostudu snad neudělají. Budu jim fandit.

Reagovat
salami

severský týmy jsou hodně sympatický, vždycky jsem fandil v LM Trondheimu, letos budu přát Kodani, doma hrajou velmi dobře a při troše štěstí nemusej bejt ve vyžazovačce jenom do počtu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: v FA Cupu v jednom zápase je stav v prodloužení 7:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

6 branek v prodlouží

Reagovat
smazaný uživatel

a 4 redky

Reagovat
smazaný uživatel

Když se daří,tak se daří "hetrik" v prodloužení

Reagovat
Biozdenda

tak to musi byt fakt uchvatny fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne,ze som mal v riadnom hracom case jednotku...pri 5,12 kurze nato,ze v Twente-Spurs padne 5 a viac golov

Reagovat
X-bano-X

Zaslúžene.

Reagovat
mike.84

skupina smrti v obraceném gardu. mohly postoupit všecky ty tři týmy za barcou, bravo kodaň

Reagovat
Tomanatura

Velká gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz to je prave ono, co u reckych klubu nechapu. loni ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ skvela sezona, aspirace na ctvrtfinale Ligy Mistru, ΠΑΟ/panathinaikos vyradi AS Rim a pak tohle. je horsi sestava? nerek bych. ja to proste nechapu. nahly propad. z niceho nic. no tak zase za rok. Elpizo oty h allo to xrono tha pame me Gavrakia Olympiako-7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele