předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
18.08.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Basilej - Sheriff Tiraspol 1:0

Basilej úvodní klání proti Sheriffu naprosto ovládla a do odvety si odnáší zaslouženou výhru 1:0, úplná spokojenost v malebném švýcarském městě ale určitě nepanuje - lepší produktivita mohla znamenat výrazně lepší výchozí pozici.

Domácí začali zhurta, svého soupeře přehrávali od úvodních minut a v té jedenácté se již stadionem nesl oslavný řev. S centrem Safariho skvělým způsobem naložil Alex Frei a míč po odrazu od břevna poslal do sítě, sudí ale správně viděli, odmávali a odpískali těsný ofsajd.

Tým z Tiraspolu se osmělil pouze ke střelám z uctivější vzdálenosti, konkrétně to byl Volkov, kdo střílel mimo. Více nebezpečno ale bylo i nadále na opačné straně hřiště, když se krátce před poločasem postavil k přímému kopu šutér Frei a Stoyanov musel předvést velice pozorný zákrok.

Basilejští si převahu přenesli i do druhé půle, kde ovšem nejdříve hostující Rouamba vyzkoušel Costanzovu připravenost. V 54. minutě ale již St. Jakob-Park jásal. Zoua v šanci sice ještě neuspěl, hned vzápětí však Shaquiri našel na zadní tyči Stockera a ten se svoji hlavičkou již měl lehkou práci - 1:0.

Na druhé straně se snažil odpovědět střídající Djurović, ani jedna z jeho dvou hlaviček se ale neujala. Stoyanov pak ještě jednou vychytal Freie a v samém závěru byl v akci znovu. Erokhin fauloval ve vápně Almerarese a po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch, jenže následnou penaltu nekopl Huggel dostatečně dobře a Stoyanov tak udržel pro Sheriff naději do domácí odvety.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
Kepy_FCB

FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Svycari doma...tedy tip 1

Reagovat
Losinho

1:0

Reagovat
vanGomm

Výhra domácích o gól (HX).

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě štvě jak lacino, doslova za dara jede Basel do skupinový fázy.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 Zápas nudy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele