základní skupiny - skupina F
23.11.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea se s Žilinou hodně nadřela, nakonec ji spasil Malouda

Čekalo se, že Chelsea svého soupeře od první minuty přimáčkne a opravdu bude na hřišti kralovat. To se však nedělo, první poločas vyhrála překvapivě Žilina a Ancelottiho svěřenci se opravdu hodně nadřeli, aby utkání ještě otočili ve svůj prospěch.

Londýnská Chelsea v posledních utkáních nezažívala zrovna radostné chvíle, když už třikrát prohrála, a o to víc potřebovala jasný úspěch proti slovenské Žilině. Kouč Ancelotti nechal mimo hřiště několik svých hvězd, mezi nimi i Petra Čecha. Žilina měla jeden hlavní cíl a to nezhoršit už tak špatné skóre 1:15.,

Úvodní desetiminutovka zápasu byla jasně pod taktovkou domácí Chelsea, která hostům ze Žiliny prakticky nepůjčila na své polovině míč. Po úvodu se ale slovenský tým začal dostávat více do hry a také do ofenzivnějších akcí.

V 19. minutě navíc přišel pro všechny fanoušky na Stamford Bridge a u obrazovek velký šok, Žilina šla totiž do vedení. Kapitán Jež našel Babatouneho de Bella a střelou na zadní tyč překonal Turnbulla v brance domácích - 0:1! Tenhle moment dodal hostujícím fotbalistům hodně sebevědomí a v osobních soubojích působili mnohem lépe, než v úvodu utkání.

Chelsea byla v této fáze hodně bezradná, navíc svěřenci trenéra Hapala se pouštěli stále častěji do nebezpečných útoků. Po půlhodině hry střílel Majtán, jehož střelu Turnbull jen vyrazil k Oravcovi, jehož nadějný pokus zblokovali domácí na roh. Pokořitel pražské Sparty z předkola Ligy mistrů si dokázal své jednobrankové vedení odnést také do šaten a tak byli všichni hodně zvědavý, co s tím domácí Chelsea v dějství druhém udělá.

Ta do druhého poločasu nastoupila opravdu mnohem aktivněji a bylo vidět, že si domácí fotbalisté od trenéra Ancelottiho nějaké to ostřejší slovo vyslechli. V 51. minutě přišlo navíc vyrovnání. Po zmatku v obraně Žiliny se k míči dostal Sturridge, který přízemní střelou srovnal na 1:1.

Po hodině hry se do velice dobré příležitosti dostal Drogba, ale jeho hlavička orazítkovala jen vzdálenější tyč Dúbravkovy branky. Tlak domácích se začal hodně stupňovat a na hostech ze Žiliny už bylo vidět, že se soustředí na ten remízový stav. Po sedmdesáti minutách hry napřáhl Patrick van Aanholt a trefil bohužel pro domácí opět jen tyč hostující svatyně.

Italský kouč Ancelotti opravdu viděl, že se jeho mužstvu v koncovce nedaří. Své pokusy na branku vyslali Kalou a Drogba, ale Dúbravku nepřekonali. Na hřiště se tak dostal na poslední zhruba čtvrthodinku Nicolas Anelka, který nahradil jediného střelce Chelsea Daniela Sturridge. Když už to vypadalo, že hosté remízový stav udrží, udrželi Chelsea podruhé.

Po závaru v hostujícím pokutovém území se nejlépe zorientoval Malouda a jako druhý hráč dnes překonal slovenského brankáře Dúbravku. Pro Žilinu to byla určitě veliká škoda, protože se psala šestaosmdesátá minuta utkání. Domácí si vedení již pohlídali a po velké dřině vyhráli 2:1.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (301)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele