Reportáž

CFR Cluj - FC Basilej 2:1

Basilej se v Lize mistrů objevila opět po několika letech a svou premiéru si zejména v úvodu zápasu představovala úplně jinak. Dvakrát během úvodní čtvrthodiny inkasovala a i když se těsně před přestávkou dostala po trefě Shockera do hry, nakonec se vrací z dalekého Rumunska s prázdnou.

Na stadionu Konstantina Radulesca se utkaly dva týmy, které se loni s pohárovou Evropou rozloučily už po podzimu. Oba totiž skončily už v základních skupinách Evropské ligy. Přesto první minuty ještě patřily hostům. Stocker převzal pěknou přihrávku, ale vystřelil těsně vedle. Právě tento moment ale jakoby nakopl domácí. Na rohový kop si nejvýše vyskočil Ionat Rada a ačkoliv stáli na brankové čáře hned tři hostující fotbalisté, ani jeden z nich nezabránil míči v cestě do sítě.

Také scénář před druhým gólem byl téměř navlas stejný. Za vyrovnáním se hnal opět Stocker, ale jeho přímý kop zaplachtil těsně vedle. Hned z protiútoku pak vystihl minelu při rozehrávce Traore a po spolupráci s Radou upravil hlavou už na 2:0. Poté se Kluž pohodlným náskokem poněkud ukolébala a snížení na sebe nenechalo dlouho čekat. Nejprve ještě Stocker s Huggelem své šance neproměnili, následně se ale prvně jmenovaný konečně dočkal. Frei našel svým rohovým kopem na přední tyči hlavu Valentina Stockera a ten snížil.

Kdo z hostujících fanoušků však čekal velký obrat, musel být zklamán. Kluž nabrala o pauze síly a hnala se za uklidňujícím třetím gólem. Dvě dobré možnosti spálil Traoré, proti němuž dobře zasáhl gólman Costanzo. Velkou šanci na vyrovnání pak propásl v 57. minutě Frei, který se položil do centru z levé strany, předskočil Muresana, ale prostor mezi třemi tyčemi o kousek netrefil. Kluž kontrovala dobrými možnostmi Koného a De Zerbiho, skóre se ale ani po těchto šancích neměnilo. Když se pak neujala ani střela Chipperfielda, skončilo utkání vítězstvím domácích 2:1.

Autor: Radek Barkman / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X...0:0..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Mircu5

0:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

poločas X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

FCB vyhraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele