základní skupiny - skupina H
08.12.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Postupuje také Arsenal, který nezaváhal proti Partizanu

Arsenal si pohlídal postup ze skupiny, když porazil srbské šampiony z Bělehradu. Vítězství se nerodilo lehce, ale zlepšený výkon v poslední dvacetiminutovce proti outsiderovi k zisku bodů bohatě stačil. O vítězství rozhodl střídající Theo Walcott, mírnou kaňkou je vyloučení Sagny.

FK Partizan kousal, ale k senzaci se neprokousal. Přibližně dvě třetiny utkání držel favorita na uzdě a téměž jej nepouštěl na dostřel brankáři Vladimiru Stojkovičovi, který v neměl až tolik práce. Mdlý ofenzivní výkon Arsenalu trenér Arséne Wenger dobrými střídáními změnil v lepší podívanou ve druhé půli.

První dvacetiminutovka nepředstavovala pro fanouška okulibé kopané pražádnou zábavu, míče z kopaček aktivních hráčů Arsenalu většinou nenacházely svého adresáta, byly nepřesné, anebo jej pozorná obrana odvrátila. Krátce před půlhodinou hry přišel zlom. Robin Van Persie totiž vybojoval penaltu, v šestnáctce jej fauloval Saša Ilič, a sám jí s přehledem proměnil. Arsenal sice vedl, mohl být klidnější, nicméně do poločasu strádal a nepřipsal si již žádnou šanci.

Po obrátce se hrál o poznání lepší duel, čemuž pomohla i brzká branka Partizanu. Francouzský stoper Sebastien Squillaci se nejprve nepochopitelně vzdálil útočníkovi Cléovi, který si tak mohl zpracovat na šestnáctce přihrávku, a posléze ve snaze napravit svou předchozí poziční chybu skokem do střely změnil její směr, a tak míč skončil namísto v rukavicích Lukasze Fabianskiho v síti

Partizan se na další tlak nezmohl, ale dokázal čelit mírnému náporu Arsenalu. Srbskému mužstvu později začaly docházet síly, Wenger na hřiště poslal čerstvé hráče, a právě střídající Theo Walcott se zkušenému kouči odměnil důležitou brankou.

Bacary Sagna poslal do velkého čtverce centr, který Jovanovič rybičkou odvrátil jen na kopačky mladého anglického reprezentanta, který nedal Stojkovičovi pražádnou šanci a poslal míč přímo k tyči. Arsenal evidentně zabral a zanedlouho se radoval ze trefy třetí, když se po skvělém ťukesu s Alexem Songem a Nicklasem Bendtnerem prosadil Samir Nasri.

Závěr utkání nezastihl v nejlepším rozpoložení defenzívu Arsenalu, která se dopustila několik chybiček, přičemž jedna z nich stála první zápas v osmifinále Bacary Sagnu, který neváhal v pětaosmdesáté minutě zatáhnout za záchranou brzdu a skosil těsně za vápnem unikajícího Lazevskiho. Následný přímý volný kop Petroviče chytil Fabianski, čímž udělal tečku za zajímavými okamžiky důležitého zápasu, po němž se může londýnský klub radovat z postupu z druhého místa.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (387)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele