základní skupiny - skupina C
03.11.2009 20:45 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Curych 6:1

Drtivé vítězství nad Curychem uchovalo fotbalistům Marseille poměrně reálnou naději na postup do další fáze. Na momentálně druhý AC Milán ztrácí pouhý bod.

Marseille vstupovala k utkání po nepříliš přesvědčivé remíze 1:1 s Toulouse. V Lize mistrů ale byla k vidění úplně jinak. K vítězství francouzského celku výrazně přispěla už první desetiminutovka. Už ve třetí minutě centroval Abriel a od Aegerterovy hlavy míč doputoval až za záda zaskočeného gólmana Leoniho.

Krátce poté to bylo s hosty ještě horší. Domácí si vytvořili místy až obrovský tlak. Hosté navíc museli střídat, Vonlanthena už v deváté minutě nahradil Mehmedi. Krátce po této změně centroval znovu Abriel a míč proletěl až do sítě. Nápor neustával ani v této chvíli. Cheyrou si na Leoniho nepřišel, Brandao mířil těsně nad.

A tak z ničeho nic udeřil Curych. Ve 31. minutě Djuric vysunul Alphonse a ten přízemní ranou vykřesal svému týmu naději. Francouzský tým ale tato branka ještě více nakopla a přicházely další gólové možnosti. Hlavička Diawary po rohovém kopu Abriela šla těsně nad, pokus Cheyroua vytěsnil Leoni s největší námahou mimo. Na druhé straně pálil střídající Mehmedi ke konci poločasu nad.

Hned z kraje druhého dějství Leoniho pořádně protáhl hlavičkující Bocaly, brankář hostů tentokrát ještě obstál. Heinzeho přímý kop se sice neujal, následný pas Koneho ale přesně našel Nianga a ten s přehledem překonal Leoniho. Asi zřejmě poslední ofenzivní výpad švýcarského mistra měl na svědomí Hannu Tihinen, jehož ránu na poslední chvíli zablokoval Mandanda.

V samotném konci zápasu si domácí fotbalisté otevřeli na Velodromu střelnici. V 80. minutě se přesnou ranou po zemi k tyči přesně trefil Hilton, krátce po něm přidal pátý gól parádní ranou Cheyrou. Poslední, šestý zásah do černého měl na svědomí po přesném Niangově centru Brandao. Jeho trefa pouze podtrhla jasnou převahu Marseille.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Body zustanou doma 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.Marseille musí bodovat a chtít všechny body.Hrajou doma takže doufám,že zaberou a úlohu favorita splní.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a Curich za to ještě bude rád:)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip: 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

OM nehraje to na co ma potencial. Doufam, ze se konecne rozstrilej a rozsmelcujou ZURICH 4:0

Reagovat
GEGE

Snad plichta...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je nařez jo jo moc pěkný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele