základní skupiny - skupina H
20.10.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Standard Lutych 2:1

Fotbalisté Olympiakosu vydřeli až nečekaně těžce tři body ve svém třetím duelu základní skupiny Ligy mistrů. Výhru proti Standardu Lutych vystřelil až v nastaveném čase Ieroklis Stoltidis.

Po šestnácti minutách velmi nebezpečně zahrozili hosté. Mbokani utekl po pravém křídle, obhodil si Papadopulose, jeho střelu ale na poslední chvíli úspěšně zablokoval Maresca. Na opačném hřiště zakončoval Zairi, trefil však pouze gólmana Bolata.

Zřejmě největší šanci spálil Lutych po půlhodině hry. Aktivní Mbokani se tentokrát prosadil po levém křídle, svým centrem našel De Camarga, který palebnou pozici ještě vylepšil pro nabíhajícího Dalmata, který ale nabídnutou šancí pohrdl. Krátce nato zkoušel štěstí ze 35 metrů Galletti a jeho projektil skončil jen těsně vedle Bolatovy klece.

Standard se zasloužené odměny za svou nebojácnou hru dočkal ve 37. minutě. Z kombinace Mangaly a Jovanovice nejvíce profitoval zakončující De Camargo, pro nějž už nebylo žádným problémem dotlačit míč za bezmocného Nikopolidise. Právě Mangala však vzápětí fauloval Gallettiho a z následného přímého kopu vyrovnal hlavou Kostas Mitrouglou. Částečnou vinu nese na obdržené brance také gólman Bolat, který nejprve vyběhl pro míč, poté si ale vše rozmyslel a marně se natahoval po míči směřujícím do sítě.

S Belgičany však tato branka neotřásla. Aktivitou nadále hýřil Mbokani, jeho další centr doputoval až k Jovanovičovi, jehož pokus bravurně vyrazil Nikopolidis. V 55. minutě se před hostující brankou objevil Mellberg, jeho hlavička po Gallettiho centru ale příliš potíží Bolatovi nenadělala. Standard si v tomto utkání vybral také pořádný kopec smůly, dvacet minut před koncem pálil Jovanovič pouze do břevna.

Otěže zápasu poté převzal do rukou řecký tým. Tři minuty před koncem mohl veledůležité tři body strhnout na domácí stranu Maresca, konečky prstů však svůj tým zachránil výtečný Bolat. Dílo zkázy pro belgické mistry pak dokonal v nastaveném čase Stoltidis. Roh Gallettiho prodloužil do ohně Raul Bravo, Dudu udělal Stoltidisovi dostatek prostoru a ze střídajícího hráče se rázem stal hrdina celého zápasu.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0....O. Pireus hajrá

Reagovat
smazaný uživatel

jednička,,,i když to bde vydřené,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju výhru hostů 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele