základní skupiny - skupina A
08.12.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Maccabi padlo i pošesté, Bordeuax znovu vítězí nad soupeřem o branku

I bez klíčových opor se fotbalistům francouzského Bordeaux podařilo zvítězit na půdě Maccabi. Jedinou branku vsítil už ve 12. minutě Jussie, který zařídil svému týmu pátou výhru ve skupině Ligy mistrů v řadě. Hosté tak ztratili pouze v prvním zápase v Juventusu, kde jen remizovali 1:1. Maccabi zůstalo bez jediného bodu a vstřelené branky bezmocně na posledním místě.

S úplným béčkem zase Bordeaux v Izraeli nehrálo, zahráli si zkrátka hráči, kteří většinou jen sedí na lavičce. Ale i ti byli očividně lepší než jeho soupeř. Rozlučka Maccabi Haifě s ikonou klubu Alonem Harazim, pro něhož to byl vůbec poslední zápas kariéry, tak příliš nevyšla. Harazimu alespoň zatleskal celý stadion, když v 72. minutě vstupoval na plac naposledy za spoluhráče Golasu.

Oba poločasy fotbalové krásy moc nenabídly. Zatímco Les Girondins, nastoupivší v této sestavě poprvé, působili dost nesehraně, Maccabi opravdu jen málokdy zahrozilo. A divák se tudíž hodně nudil.

Hned první větší příležitost utkání skončila gólem, který vlastně rozhodl celý zápas. Po Juriettiho vhazování špatně odkopl míč Masilela, Saivet ho z vápna poslal centrem na rozjetý tank Jussieho, který tvrdou ránou pod břevno nedal domácímu brankáři Davidovičovi žádnou šanci. Pro Brazilce to byl vůbec první gól v Lize mistrů.

O pár chvil později zachraňoval akrobatickým způsobem možnou druhou trefu Bordeaux domácí Keinan. Opět se ve střelecké pozici ocitl po rychlé akci Jussie, a ačkoli dokázal prostřelit Davidoviče, na brankovou čáru se bleskově teleportoval pětadvacetiletý Izraelec a snad všemi možnými části těla zablokoval balónu přístup do branky.

Maccabi mělo velkou šanci na vyrovnání v nastaveném čase první půle. To se za vápno vydal Rafaelov, srovnal si míč na pravačku a hezky po zemi vypálil, brankář Ramé si však s jeho střelou poradil.

Druhá půle nenabídla skoro vůbec nic. Jen v 64. minutě mohl srovnat znovu Rafaelov, jenže o centimetry přestřelil Ramého svatyni. Jinak se oba týmy střídaly s nepřesnými střelami a nepřesnostmi v útočných akcích, takže výsledek 0:1 zůstal nedotčený. Bordeaux tak splnilo v Asii povinnost, zatímco Haifa může svou premiérovou účast v Lize mistrů hodnotit hodně negativně.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr, soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nechapu ten kurz na Bordeaux...I když maji jisty postup a budou šetřit hrače na zapas s Lyonem, tak si myslim že ten zapas vyhrajou. Navic Haifa ma taky dost zraněnych hraču, no zkusim risknout tu 2ku.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Paddy

podle me ani proti slabsimu bordeaux nema hiafa sanci a navic nema o co hrat

Reagovat
milan78

třeba o prestiž se nehraje ?

Reagovat
Paddy

jj to urcite, ale porovnej kvalitu obou týmů

Reagovat
clinger

Bordeaux doma se štěstím v plné sestavě porazilo Macabi 1:0.tak nevím proč by doma MAcabi nemělo šanci proti náhradníkům?!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná remízka 1:1

Reagovat
Boban

je nekde nominace?? nejakej fanda bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

prachy za výhru jsou furt dost vysoký.......tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

podle me se budou ty mladi hraci chtit predvest co nejlepe....takze bych to videl na neprohru bordeaux...je na to dost dobrej kurz

Reagovat
Boban

asi tak, navic maj izraelci zranenyho kapitana a ani gola nedali...

Reagovat
smazaný uživatel

dle mě to bude asi dost nuda zápas.... 0:1.

Reagovat
vanGomm

Ohledně postupových ambicích jak jednoho tak druhého je to zápas už o ničem.Bohužel se to ve skupinách občas stane.Je to samozřejmě škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele