základní skupiny - skupina A
15.09.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Plašil zařídil Bordeaux remízu na Juventusu

Juventus Turín doma pouze remizoval s francouzským mistrem Girondins Bordeaux 1:1. Stará dáma se sice dostala do vedení krátce po hodině hry, avšak čtvrt hodiny před koncem hostům zajistil bod český záložník Jaroslav Plašil, který jistil prodloužený balón do sítě.

První půle, co se týče šancí, příliš bohatá nebyla. Do úvodní akce se dostala největší hostující hvězda Gourcuff, Buffon ovšem předvedl dobrý zákrok, následná Plašilova střela byla včas zablokována. V dalším průběhu pálil těsně mimo domácí Tiago, na druhé straně se stejně dařilo Fernandovi. Po 20 minutách hry musel předvést zákrok poprvé Carrasso, Iaquintovu i následnou Amauriho ránu ale dokázal zkrotit.

Po půl hodině hry to zkoušel Giovinco a později aktivní Amauri, Carrasso byl i tentokráte úspěšný. V závěru mířil ještě hlavou Ciani, ani on ale prostor mezi třemi tyčemi nenašel. Zkraje druhé půle se řítil na Buffona sám Gourcuff, nohy ovšem perfektně vyšvihl do vzduchu Buffon. Na druhé straně lišácky obelstil gólmana Carrassa Iaquinta, nicméně z úhlu se do branky netrefil.

Krátce poté nahradil zraněného Carrassa Ramé a Juventus po jeho příchodu dokázal rozvlnit síť. Grossovu dělovku dokázal se štěstím vytěsnit na roh, po krásné kolmici už ale nedokázal lapit střelu na bližší tyč rozběhnutého Iaquinty - 1:0. Gourcuff mohl vyrovnat po hezké střele ve vápně, fantastický zákrok předvedl Buffon a vyrazil balón mimo. Buffona ohrožoval dále dalekonosnou střelou Fernando, italský hrdina však nezaváhal ani tentokrát.

Ramého poté zkoušel Felipe Melo i Amauri, střídající gólman proto dal svému týmu naději a to se vyplatilo. Po vynikajícně zahraném přímém kopu prodloužil hlavou na zadní tyči Gourcuff a Plašil už zblízka s přehledem vyrovnal - 1:1. Juventus si poté vytvořil mírný tlak, balón ze stoprocentní šance napálil nad Poulsen, o něco později promarnil velkou tutovku Marchisio, který ještě z lepší pozice osamocen trefil břevno a Poulsen jeho dorážku opět poslal nad.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (320)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele