základní skupiny - skupina A
08.12.2009 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Bayern pořádně naplácal Staré dámě a slaví postup do osmifinále

Celé fotbalové představení představení mělo perfektní spád a nezaujatí příznivci mohli být s ukázkou prvotřídní evropské kopané nadmíru spokojeni. Horší už to bylo v táboře obdivovatelů Staré dámy, která dostala nepříjemně naplácáno od Bayernu Mnichov a s letošní Ligou mistrů se se slzami v očích loučí. Bavorský celek se s velkou radostí připojí k Girondins Bordeaux.

Dirigentskou taktovku velice pevně drželi hostující fotbalisté, jejichž bojovnost a vůle po vítězství byly tím pravým receptem na od prvních chvil k defenzívě se uchylujícímu Juventusu, který se utápěl v nepochopitelných nepřesnostech a v obraně otevíral okýnka, do nichž jako průvan do světnice proudily nebezpečné útoky hostí. Juve dlouhou dobu držela nad vodou trojice Felipe Melo, Mauro Camoranesi a Gianluigi Buffon, ale ani jejich skvělý výkon na vítězství nestačil, ofenzíva domácího mužstva působila bezzubě.

V první půli se bylo rozhodně na co dívat. V páté minutě se poprvé výrazněji ukázal Ivica Olič, když hlavičkou polechtal pravou tyč Buffonovi branky. Bayern měl více ze hry, ale byl to paradoxně Juventus, který znenáhla udeřil. Demichelis ztratil balón na půli hřiště, Diego potáhl míč a poslal, s trochou nadsázky napsáno, jediný přesný centr v utkání na Davida Trezegueta, který si počínal bravurně a nedal Hansi-Jörgovi Buttovi pražádnou šanci.

S odpovědí přispěchal Bastian Schweinsteiger, jehož střelu Buffon bez větších potíží vytáhl na roh. Bayern nadále dychtil po vyrovnání a velmi mu pomohl pokutový kop odpískaný za faul Cácerese na Ivicu Oliče, jednoho z nejlepších hráčů utkání. Proti italskému strážci svatyně Juventusu se postavil konkurent Hans-Jörg Butt a poslal s obrovským přehledem míč do sítě.

Po půlhodině hry měl další větší šanci Mario Goméz, který svou hlavičku z rohového kopu umístil jen těsně nad Buffonovu branku. Velmi zajímavý poločas se nakonec doploužil do svého konce bez další větší příležitosti či ohrožení branky. Po obrátce začalo pro domácí fanoušky malé, ale nesmírně mučivé bavorské peklo. Bayern přímo dominovat, a hned v dvaapadesáté minutě si připsal rozhodující branku.

Mark van Bommel odcentroval míč do pokutového území, kde se nejvýše vyšrouboval Daniel van Buyten, který dal šanci vyniknout Gianluigi Buffonovi. Italský reprezentační brankář těžký míč vyrazil jen na kopačku Ivicy Oliče, který svůj skvělý výkon okořenil brankou.

V šestašedesáté minutě mohl Juventus vyrovnat, když Martín Cáceres nalil mezi malý čtverec a penaltu Trezeguetovi, který ve velmi dobré pozici přestřelil. To bylo poslední vážnější ohrožení hostující branky. To hosté neustále útočili a připsali si další dvě trefy. Nejprve pojistil postup přelehkou dorážkou z brankové čáry Mario Goméz, a poté se radoval střídající Anatoliy Tymoščuk, s jehož exklusivní pumelicí nemohl domácí brankář nic dělat. To byl hřebíček do posledního rohu turínské rakve, v níž byla pohřbena naděje na postup do osmifinále a v neposlední řadě i poklad v podobě přísunu blahodárných finančních prostředků.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (521)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele