základní skupiny - skupina A
30.09.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux v závěru vydřelo výhru nad Haifou

Bordeaux potvrdilo bod ze hřiště Juventusu a doma porazilo Maccabi Haifa. Výhra francouzského mistra se nerodila vůbec snadno, zajistil jí až osm minut před koncem přesnou hlavičkou Ciani.

Hosté nezačali špatně a zahrozili jako první - Dvalishvili pálil nad, pokud Meshumara zablokoval Chalme. Na druhé straně odpověděl Gourcuff, první jeho střela skončila na nohách obětavého obránce, druhý pokud o několik minut později postrádal přesnost.

Brankář Bordeaux Carrasso si poprvé na míč sáhl po střele Kayala a rozhodně se nedá říct, že by musel předvést snadný zákrok. V klidu naopak mohl zůstat jeho protějšek Davidovič, Wendel totiž neměl přesně seřízená mířidla. Maccabi dobře napadalo, navíc hrálo obětavě, o čemž se přesvědčil i Cavenaghi. Následně z křídelního prostoru odcentroval Wendel a Gourcuff hlavičkoval nad.

Gourcuff si plnil i své defenzivní povinnosti, díky němu se ke Carrassovi nedostala střela Gadira. První poločas pak zakončila příliš vysoká rána Cavenaghiho.

Maccabi se po změně stran začalo hodně soustředit na defenzívu, ponechalo domácím hodně prostoru ve středu pole a Bordeaux se dostávalo do tlaku. Dlouho ale chyběla přesná přihrávka a nezměnil na tom nic ani příchod Fernanda, který již o přestávce nahradil Gourcuffa. Plašil svou střelu poslal nad, podobně si poté vedli i Cavenaghi a Fernando. Hrdinou okamžiku ze strany izraelského klubu se stal John Jairo Culma, jenž k Davidovičovi nepustil pokusy Chalmeho a Wendela.

Trenér Laurent Blanc na hřiště poslal útočníka Belliona a ten se mohl chytat za hlavu poté, co nedokázal trefit odkrytou bránu po zákroku Davidoviče, jenž znemožnil zakončit Wendelovi. Z tlaku vybočila jedna akce Maccabi, to v 78. minutě podniklo rychlý brejk a Carrasso musel zachraňovat proti Rafaelovi.

Deset minut před koncem pálil Wendel a Davidovič se vytasil s povedeným zákrokem, nakonec ale přece jenom kapituloval. V 83. minutě zahrával Sertič rohový kop, ve vápně našel Cianiho a jeho hlavička zapadla přesně k tyči, kde se míči v cestě do sítě marně snažil zabránit jeden z hostujících hráčů - 1:0.

Hosté si nakonec slušný dojem pokazili dvě minuty před koncem, Kayal hodně surovým zákrokem poslal na zem Tremoulinase, rozhodčí ho na oplátku poslal do kabiny o několik minut dříve, než jeho spoluhráče.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Mircu5

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

Podle sázkovek jansý zápas, očekávám překvapení ... 1:1

Reagovat
Zajda

no i když ... možná těsné vítězství 1:0, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v poklidu.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak nejak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele