základní skupiny - skupina A
25.11.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux bez potíží porazilo Juventus, ten si to o postup rozdá s Bayernem

Balíček papírových kapesníčků zatím příznivci Bayernu Mnichov nepoužijí. K zachování naděje na postup do osmifinále jim dnes pomohlo Bordeaux, které porazilo neškodný Juventus a ovládlo skupinu A. Stará dáma si to s německým sokem rozdá o postup do další fáze Champions league v posledním kole.

Příznivci Juve mohli první poločas vynechat a oddávat se jiné příjemnější činnosti, nežli sledování trápení se jejich miláčků. Ti za pětačtyřicet minut nedokázali ohrozit branku Cedrica Carrassa, ale ani domácí neuvařili svým fanouškům žádnou fotbalovou dobrotu, ač byli mnohem aktivnější, tvořivější a prezentovali se rychlými křídelními kombinacemi a průniky. Ke škodě nedokázal svou převahu zužitkovat a vytvořit si výraznější příležitost.

Patrně nejzajímavějším okamžikem prvního dějství je šance Marouane Chamakha z sedmatřicáté minuty, který se i díky bezvadné přihrávce výborně hrajícího Matthieu Chalmeho ocitl za zkoprnělou obranou a před Gianluigim Buffonem, jež pohotovým výběhem nedal Chamakhovi možnost procpat míč do sítě.

I po obrátce prokazovalo hostující mužstvo minimální známky života, ačkoli mělo příležitost na zvrácení nezvratného osudu, když ve čtyřiašedesáté minutě Alessandro del Piero vybídl pěknou přihrávkou ke skórování Diega, který před odkrytou brankou jen o několik málo centimetrů minul míč.

V té době již Girodins pečovali o jednobrankové vítězství. Český středopolař Jaroslav Plašil dal zapomenout na dva absolutně nepovedené centry z prvního poločasu a poslal před branku exklusivní zboží, jež lehkou tečí doručil na místo určení Fernando, na jehož mohutný výskok zareagoval jeho strážce Amauri mírným přikrčením.

V dalším průběhu utkání bylo Bordeaux při chuti, ale v žádné výraznější šanci se svěřenci kouče Laurenta Blanca neobjevili. V závěru druhého dějství se z branky nakonec radoval i výborně hrající Chamakh, který nevnímal zvláštní způsob osobního bránění v podání Martina Cacerese a poslal míč z rohového kopu hlavičkou přímo do sítě bezmocného Buffona.

Francouzský celek naprosto zaslouženě vyhrál skupinu. Blancovi muži ovládli zápas, skvělým výkonem se prezentovala a velké absolutorium si zaslouží zejména čtveřice Chamakh, Plašil, Yoan Gouffran a Mathieu Chalmé.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (395)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele