čtvrtfinále - 1. zápasy
30.03.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern o svém vítězství rozhodl v nastaveném čase

Velmi zajímavý průběh měl souboj mezi Bayernem a Manchesterem United. Hosté začali utkání více než dobře, už po 120 sekundách se zásluhou Rooneyho ujali vedení. Odpověď Bayernu ale byla dvojnásobná. Nejprve se čtvrt hodiny před koncem trefil Ribéry, ve třetí minutě nastavení pak bavorský stánek explodoval po přesné trefě Oliće.

Skóre utkání se měnilo takřka bleskově. Nani už ve druhé minutě zahrával přímý kop, který se po teči dostal na kopačku Rooneyho a ten nekompromisně poslal míč do sítě. Bayern se z úvodního šoku vzpamatovával až do desáté minuty. Domácí si poté vytvořili herní převahu i několik šancí, ale žádná z nich gólem neskončila. Naopak v závěru první půle mohl skórovat Rooney.

V druhé půli se bavorský klub vedený neúnavným Ribérym snažil s výsledkem něco udělat, ale jeho snaha ztroskotávala na gólmanovi Van der Sarovi. Ten ale ani svým skvělým výkonem nemohl zabránit dvěma gólům Bayernu.

Hru mezi dvěma šestnáctkami po vedoucím gólu United přerušil v 11. minutě Altintop, který se snažil s míčem probojovat do pokutového území, ale jeho šanci zmařila obrana Manchesteru. O pár chvil později hlavičkoval Demichelis, jeho pokus však mířil vedle tyče. Po čtvrthodině hry se pokutovým územím domácích prokličkoval Nani, ale z dobré pozice netrefil branku.

O pár momentů později střílel Ribéry, jeho rána ale neměla potřebnou razanci a gólman Van der Sar balón bez problému chytil. Do gólové příležitosti se mohl poté dostat Altintop, ale perfektní Ribéryho centr si nedokázal v pokutovém území Manchesteru zpracovat.

Po půlhodině hry nebezpečně vystřelil Altintop, jeho ránu chtěl do branky tečovat Olić, avšak míč přeskočil jeho kopačku. Sedm minut před koncem zahrozil znovu Rooney, jeho pokus z pěti metrů fantasticky zneškodil Butt.

Hned po výměně stran se po Ribéryho přihrávce dostal do velké šance Olić, ale z úhlu nepřekoval brankáře Van der Sara. I další dvě gólové šance patřily domácím. Nejprve se Altintop zbavil obrany Manchesteru a vypálil - trefil však přesně místo, kde stál strážce svatyně Red Devils. O pár vteřin později střílel Van Bommel, ale ani on nepřekonal nizozemského gólmana ve službách Manchesteru.

Dvacet minut před koncem pálil Olić, avšak ani tentokrát nepřekonal gólmana Manchesteru. Čtvrt hodiny před koncem se Bayern dočkal vyrovnání. Ribéryho přímý kop z dvaceti metrů tečovala obrana Rudých ďáblů do protipohybu Van der Sara a rázem tak byl stav utkání 1:1.

Závěr střetnutí byl více než zajímavý. Vítězství na stranu hostů mohl sedm minut před závěrečným hvizdem strhnout Vidić, ale hlavou trefil pouze břevno. V 90. minutě mohl na druhé straně rozhodnout Gómez, ale jeho ránu skvěle vychytal Van der Sar.

Velká chvíle Bayernu přišla ve třetí minutě nastavení, Olić vypíchl obráncům Manchesteru míč a chladnokrevně vystřelil Bayernu možná překvapivé, ale zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (780)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele