základní skupiny - skupina H
24.11.2009 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympiakos veze z Nizozemska bod a k jistotě postupu mu stačí remíza

Fotbalsité Alkmaaru se musí definitivně smířit s tím, že do další fáze Ligy mistrů i přes celkem relativně hratelnou skupinu nepostoupí a budou mít co dělat, aby se vůbec podívali do Evropské ligy. Po domácí bezbrankové remíze totiž stále čekají na první vítězství a i když tři plichty na kontě nejsou vůbec špatná vizitka, na nějaký větší úspěch to rozhodně nestačí. To Olympiakos naopak udělal rázný krok k postupu a v posledním duelu mu stačí bod.

Hosté od začátku spoléhali na kvalitní obranu a především díky obětavosti neinkasovali. Alkmaar měl o něco větší držení míče, vyloženou možnost si ale nevypracoval a přes jistého řeckého gólmana Nikopolidise se opravdu těžko prosazoval. Přitom k vidění bylo nespočet individuálních chyb a okénka v obou defenzívách rozhodně byla, nicméně pokusy skoro nikdy prostor mezi třemi tyčemi netrefily.

Na začátku se oba soupeři oťukávali, po celé klání se pálilo spíše z větší vzdálenosti a aktivnější byli domácí. Nejvíce vyčníval Jeremain Lens, který několikrát hlavně v první půli selhal v dobré možnosti. Velmi často s ním kombinovali a podporovali ho Moussa Dembele s Brettem Holmanem. Na druhé straně sice moc akcí k vidění nebylo, největší zbraní byl ovšem Konstantinos Mitroglou.

V úvodní desetiminutovce domácí nastřelili tyč, ovšem pouze z boční části poté, co Nikopolidis kontroloval situaci. Hosté zatlačili soupeře do vlastního vápna po čtvrthodině hry, vážnějších akcí ale přibylo až v druhé polovině úvodního dějství. Nejprve v pádu trefil boční síť Lens, Nitroglu zahrozil na druhé straně ze vzduchu a po centru zprava branku přestřelil.

V dalším průběhu pálil mimo a halvou mířil nad opět Lens, největší možnost měl ovšem řecký sok. Gólman Sergio Romero uspěl tváří v tvář protihráči a nohama vyrazil mimo. Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí propagačními střelami, za zmínku snad stojí pouze ta Holmanova těsně vedle po hodině hry. Největší příležitost vychytal Nikopolidis v 65. minutě, kdy po obrovské hrubce Zewlakowa a následné tečované ráně Moisandera stačil veterán mezi třemi tyčemi zareagovat a vyrazit na roh.

Alkmaar měl míč na kopačkách častěji, jenže obrana Olympiakosu pracovala na jedničku a šancí bylo pomálu. Naopak na druhé straně mohl rozhodnout Leonardo, po jehož ráně však dokázal gólman Romero s pomocí jednoho obránců odvrátit na roh. Nicméně stav se už nezměnil a Olympiakos má velkou šanci na postup, Alkmaar se bude prát o přetrvání v evropských pohárech v jarní části na půdě belgického Standardu Lutych.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

1-1

Reagovat
jardakolo1

dalši 0

Reagovat
smazaný uživatel

alkmaar vyhraje, tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale chlapci tu je to jasna dvojecka

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

AZ zacalo hrat konecne fotbal. Doma vyhraji 2:1

Reagovat
Paddy

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

aj bez opor si mylsim ze greci maju na to aby dokazal porazit trapiaci sa AZ,aj ked iba rozdielom jedneho golu...0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele