základní skupiny - skupina B
04.11.2008 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Panathinaikos FC 0:3

První branka Giorgise Karagounise po šesti letech v Lize Mistrů pomohla jeho celku k překvapivě jasnému vítězství na půdě Werderu Brémy 3:0. Panathinaikos tak výrazně posílil své šance na postup ze skupiny, zatímco Brémy se s vidinou osmifinále pomalu loučí.

Řecký záložník se naposledy trefil na jaře roku 2002, ale tato jeho trefa stála opravdu za to. Navíc znamenala už vedení 2:0, což bylo pro vývoj utkání rozhodující. Řekové vstoupili do utkání lépe a hned v úvodu mohl vstřelit první branku Mantzios, ale jeho pokus po Karagounisově přímém kopu skončil pouze v rukavicích Tima Wieseho.

Na opačném konci hřiště se ke střele z hranice vápna dostal Diego, ale ani jeho pokus v soupeřově síti neskončil. Kouč hostujícího mužstva Henk Ten Cate před utkáním varoval své svěřence na to, aby si dali pozor na standardní situace v podání Brém. Avšak to byli právě "Kobylky", které se z tohoto fragmentu hry mohly dostat do vedení. Gólman Wiese totiž podcenil přímý kop Karagounise a zachraňovat ho muselo až břevno. S dorážkou dobíhajícího Mantziose si však už poradil na výbornou.

V Brémách po většinu utkání hustě pršelo, což rozhodně nebylo příjemné pro oba brankáře. Tomu hostujícímu navíc bylo ještě hůř poté, když ho tvrdou střelou z dálky vystrašil Markus Rosenberg, jenže Galinović se zaskočit nenechal. Mnohem více umění však musel prokázat při velké příležitosti Claudia Pizzara krátce po přestávce, ale také po této šanci svítily na ukazateli skóre dvě nuly.

Promrzlí diváci se první branky dočkali až v 58. minutě, ale k jejich nespokojenosti padla do opačné sítě, než by si přáli. Tziolis našel chytrým pasem na hranici vápna Mantziose, ten bez velkých potíží obešel Pasanena a chladnokrevným zakončením podél gólmana Wieseho poslal hosty do vedení. O dvanáct minut později to už začínalo vypadat s postupovými šancemi německého týmu katastrofálně. Dlouhý aut Spiropoulose doputoval až k nohám Karagounise a ten nekompromisním volejem hodně přiblížil svůj tým výhře. Po této brance se hra domácích úplně rozpadla a třetí hřebíček do jejich rakve zatloukl Tziolis, který povedeným half-volejem z hranice vápna upravil na konečných 3:0. Panathinaikos se tak zásluhou výhry posunul před Brémy a na druhou Famagustu ztrácí už pouze bod.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brémy to doma zvládnou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

sohlasim numer 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
satan_666

tak 4:1 tipuju

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

ty si se asi zblaznil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný odhad :)

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace Tomtaf!

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Imbecilnější týmy, než jsou Werder a Feyenord, jsem ještě neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně,pokaždé mi zkazí tiket.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele