základní skupiny - skupina B
22.10.2008 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Panathinaikos se rozešel s Brémami smírně

Utkání skupiny B v Aténách mezi domácím Panathinaikosem a Werderem Brémy skončilo nerozhodně 2:2. Hosté se dostali do vedení díky brance Mertesackera, posléze skóre otočil domácí Matzios, poslední slovo však měl brémský Almeida.

Domácí měli po dvou prohrách nůž na krku a zřejmě také proto začali mnohem lépe. Už ve třetí minutě měl první příležitost Karagounis, jehož pěkně zahraný přímý kop šel jen kousek vedle. Stejný hráč, kolem nějž se prakticky celá hra domácích točila, měl i další šanci, v 19. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů a Vander musel vytasit velmi dobrý zákrok, aby jeho ránu stačil vyrazit.

To gólová mašina jménem Werder byla oproti svým bundesligovým zápasům efektivní a ve 29. minutě šla do vedení. Na Özilův přímý kop si naběhl domácí obranou zcela zapomenutý Mertesacker, s pomocí ramene si zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti se nemýlil – 0:1. Domácí byli po inkasované brance poněkud opaření, ve 36. minutě ale po zásluze vyrovnali. Gabriel se na pravé straně odhodlal k centru, našel jím Mertesackerem zcela nekrytého Mantziose a ten svou hlavičku umístil pěkně ke vzdálenější tyči – 1:1. Do přestávky ještě vystrašil domácího brankáře Tzorvase Diego, branka z toho ale nebyla.

Po změně stran mohl strhnout vedení na stranu hostí Almeida, kterého parádním centrem vyzval Frings, následná hlavička portugalského útočníka ale nebyla dobře umístěná. Stejný hráč poté neuspěl ani po kombinaci s Diegem, na druhé straně střílel znovu Karagounis, tentokrát pro změnu přestřelil. Domácí byli ale při chuti, což vedlo k jejich vedoucí brance. V 68. minutě našel Karagounis Vyntru, jehož hlavičku ještě dokázal na brankové čáře odvrátit Özil, odražený míč se ale snesl na hlavu Mantziose a ten povedeným obloučkem překonal Vandera – 2:1.

O pár minut později to již mohlo být o dvě branky, po parádní ráně Salpingidise ale zachránilo hosty břevno. Domácí se posléze soustředili již jen na obranu a to se jim hrubě nevyplatilo. Almeida nejprve ztroskotal na pozorném Tzorvasovi, v 83. minutě si ho ale našel nadýchaný centr Özila, následovala hlavička do protipohybu domácího brankáře a bylo srovnáno – 2:2. V posledních minutách se hrálo stylem nahoru-dolů, na jedné straně zahrozil Gabriel s Rukavinou, na druhé Özil a Almeida, skóre se však již nezměnilo a tak berou oba týmy po bodu.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele