základní skupiny - skupina B
09.12.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kyperská pohádka končí, Panathinaikos vyhrál skupinu

Anorthosis Famagusta končí v evropských pohárech. Kvůli prohře 0:1 na hřišti řeckého Panathinaikosu Atény skončil na posledním místě tabulky. Průměrný zápas s málo gólovými šancemi rozhodl dvacet minut před koncem zkušený Karagounis.

Hostům rozhodně nenahrál ani fakt, že Werder porazil Inter Milán. To naopak potěšilo Atéňany, které tento výsledek automaticky katapultoval na závěrečnou první pozici. Famagusta na vítězství rozhodně neměla. Na brankáře Galinoviče ani jednou za zápas nevystřelila, ve druhé půli byl její výkon mizerný.

Domácí začali už od úvodních minut aktivněji a hrdina utkání Giorgos Karagounis vypálil v šesté minutě z přímého kopu přesně do pravého rohu Beqajovy branky, albánský gólman ale vytěsnil míč na rohový kop. Anorthosis kontroloval v 15. minutě zřejmě největší šancí zápasu, když Labanovu přihrávku zleva napálil na zadní tyči nešťastně holení mimo Taher.

Ani Skopelitisova přízemní střela z voleje se mezi Galinovičovy tři tyče nevešla, aténský Simao, leč ne po zemi, podobným způsobem o pár minut později také branku netrefil. Od té doby Anorthosis svého soupeře v dalším průběhu neohrozil. Do poločasu, který se hrál z obou stran hodně opatrně, zahrozili ve 36. minutě domácí, konkrétně Karagounis, jenž z vápna pálil jen do boční sítě, a po přihrávce od Cleytona ještě Mantzios, jehož střela z blízkosti trefila jen nohy brankáře Beqaje.

Trenér domácích Temuri Kecbaia musel udělat po přestávce kvůli zraněním dvě změny. Ztráta pilíře obrany zkušeného Řeka Dellase a brankáře Beqaje byla určitě hodně citelná. Panathinaikos pokračoval ve svém cíli vstřelit branku, v 51. minutě sám před střídajícím Nagym neuspěl Cleyton stejně jako z podobné pozice o pár chvilek Mantzios.

V 69. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu, který Famagustu poslal definitivně do kolen. Centr zprava od střídajícího Salpingidise zklepnul po nedorozumění Bardon na nabíhajícího Karagounise, ten z hranice vápna vypálil doprostřed branky, a protože ani maďarský gólman nepředvedl nijak zázračný zákrok, došoural se míč až za brankovou čáru.

Anorthosis se na vyrovnání, natožpak na výhru, prostě nezmohl. Jeho bezmocné útoky by neohrozily snad ani obranu průměrného kyperského mužstva. Panathinaikos si těsné vítězství pohlídal, užíval si ovací zaplněného stadionu a může se zaslouženě radovat z postupu do osmifinále.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1, panathinaikos jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Inter to je banda zadluzenych salatu a kdovi jak to stim Panathinaikosem vubec bylo.Takove lehce ovladatelne "Italske"parazity bych Ligu Mistru ani nenechal hrat.Famagusta respect.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co , já bych jim to přála , má určitě šanci vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze je Famagusta porazi. Tipuju 2:1 pro Famagustu

Reagovat
smazaný uživatel

Famagusta na ně!Tip 0:1

Reagovat
stas87

2:0 a werder 1:0 ale bolo by to moc krute ta famagusta hrala krasne lenze teraz to pana nerpodceni a vyhra famagusta mi dost pripomina artmediu

Reagovat
smazaný uživatel

50 na 50

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Slejdy

dal sem 02

Reagovat
smazaný uživatel

to bude peklo na zemi 70 tisíc běsnících opic

Reagovat
smazaný uživatel

handicap na panathinaikos

Reagovat
stas87

over alebo cista 1

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavý zápas....no famagusta najväčšie prekvapenie LM, sympatická, ale nemyslím, že panathinaikos to doma pustí...taká remízka..

Reagovat
smazaný uživatel

Velice vyrovnaný zápas!!Mé sympatie má Famagusta a taky jim věřím že vyhrají.Vsazeno kurs 5.52!!Kluci jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Taktéž

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas bych rád osobně navštívil. Zažít atmosféru v takto emotivním zápase musí být zážitek. Panathinaikos vstal v posledních zápasech podobně jako bájný Fénix z popela. Z poslední příčky je rázem na druhém místě a jeho poslední překážkou k postupu je už pouze kyperská Famagusta. Vzhledem k hráčské kvalitě domácího týmu a k bouřlivému hledišti, které bude dnes pravděpodobně dvanáctým a třináctým hráčem Panathinaikosu bych neváhal vsadit na více branek. Nezapomněl bych ani na červenou kartu, šance že se dnes bude »červenat« je podle mne vysoká.

Reagovat
smazaný uživatel

Panathinaikos v handicapu 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

pana....ma formu bude sahat po vitezstvi jenze jim staci i remiza takze bych to spise videl na 1:1 nebo 2:1

Reagovat
Aris1914

řecko 4ever nevím jak tu někteří inteligenti přemýšleli nad tím, že by famagusta dala gól

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to byl na začátku řekl, že řekové vyhrají skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo PAO...bravo Karagounis..je to parada...pao oleeeeeeeeeee..oleeeeeeeeeeeeeeee....

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne jim ten slavny Inter podelal hlavy.Nezbyva nez se tomu zasmat a prat jim to nejhorsi.Treba nejakou potupu v osmifinale.Jinak se ukazuje,ze jejich vysledky v lize jsou asi hodne o hlavach souperu a mozna i o nejakem tom uplatku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja furt ze mi to nezni samo ze v hlavach.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele