čtvrtfinále - odvety
15.04.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ronaldo vystřelil Manchesteru United postup přes Porto

Parádní branka Cristiana Ronalda prolomila anglické prokletí Estadia do Dragaa a zároveň ukončila pouť Porta letošní Ligou mistrů. Na brzkou branku Ronalda totiž dnes již nikdo nenavázal, a proto Manchester díky výhře 1:0 postupuje do semifinále, kde ho čeká jiný anglický celek, Arsenal.

Kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson oslavil jubileum v podobě 150. odkoučovaného zápasu Ligy mistrů. Proti Portu nasadil na kraje útočné formace Ryana Giggse a Wayna Rooneyho, na hrot postavil Dimitara Berbatova, jehož měl hlouběji v poli podporovat Cristiano Ronaldo. Portugalský fotbalista své pozice využil už v sedmé minutě, kdy ukořistil míč a z dobrých 35 metrů vystřelil United nádhernou ranou vedení.

Manchesteru první vstřelená branka pomohla, když se mohl uklidnit a hrát svojí hru. Porto také k míči příliš nepouštěl a nad osudem utkání vládl pevnou rukou. Paradoxně nejvíce hrozil Bruno Alves, který mířil mimo nejprve z trestného kopu a následně rovněž hlavou po rohovém kopu. Když už se Draci chystali k menšímu odporu, zranil se kapitán Lucho Gonzalez, jenž špatně došlápl a musel být odnesen na nosítkách. Krátce poté měli obrovskou šanci hosté. Giggsův rohový kop jemně lízl O'Shea, ale Vidič velkou šanci zahodil.

Po přestávce pokoušeli štěstí domácí Hulk s Raulem Meirelesem, ale mířili nad břevno. Na druhé straně pro změnu Berbatovova hlavička postrádala razanci. Porto začínalo pomalu tlačit a i fanoušci vycítili, že jejich milovaný klub má šanci vyrovnat. Jenže gólman Van der Sar byl bezchybný a šance nepřicházely. S Hulkovým trestným kopem si nizozemský brankář poradil a Rolandova hlavička mezi tři tyče nezamířila. Manchester tedy nakonec zvítězil 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (315)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele