základní skupiny - skupina G
21.10.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Porto - Dynamo Kyjev 0:1

Branka Oleksandra Alieva rozhodla o vítězství Dynama Kyjev na půdě FC Porto 1:0. Ukrajinský celek tak přivodil Portu teprve druhou porážku na vlastním hřišti v Champions League z posledních 22 utkání.

Bylo to vůbec první vítězství ukrajinského týmu na hřišti soupeře v Lize mistrů od sezony 2004/2005. Dynamo se tak s aktuálním ziskem pěti bodů posunulo na druhou příčku a po remízách s Fenerbahce a Arsenalem tak zůstává stále neporaženo. Naopak situace Porta není před druhou polovinou základní skupiny vůbec veselá. Portugalský mistr totiž prohrál už druhé utkání v řadě a pokud bude chtít pomýšlet na postup, musí bezpodmínečně přivést z Kyjeva jakýkoliv bodový zisk.

Přestože Dynamo sedm z posledních devíti utkání v milionářské soutěži prohrálo, do utkání samotného nevstoupilo vůbec špatně. Domácí sice hned od počátku převzali herní iniciativu a vytvořili si tlak, poprvé ale zahrozil jejich soupeř. Šanci Bangoury však zastavil skvělý obranný zákrok v podání Rolanda. Hosté neměli v tomto duelu co ztratit a především jejich obrana a záloha pracovaly na výbornou. Do první vážnější gólové příležitosti se tak Porto dostalo až po dvaceti minutách hry, ale centr Lisandra poslal Lucho González za přispění hostujícího brankáře Bogushe pouze do tyče.

Porto i nadále diktovalo tempo hry, ale byli to hosté, kteří střelecky udeřili jako první. Přímý kop ze třiceti metrů v podání Alieva před brankářem zaplaval a fotbalisté z ukrajinské metropole tak senzačně vedli. Porto odpovědělo prakticky okamžitě, ale Lisandrův projektil se zastavil o vzdálenější tyč Bogushovy branky. Stejně si vedl také jeho kolega Christán Rodriguez. Ten sice přešel přes dva obránce, ale jeho následná střela pouze rozezvučela brankovou konstrukci.

Kouč domácích Jesualdo Ferreira provedl o přestávce několik změn v kádru a poslal na hřiště dalšího útočníka. Hned po začátku druhého poločasu se do šance dostal po centru Lina Sapunaru, ale jeho hlavička letěla vedle brány. Na druhé straně mohl skórovat Badr El Kaddouri, ale tomu ukopl míč v posledním momentu vracející se Lino. Na hřiště přišel také Tarik Sektioui a hned se uvedl chytrou přihrávkou na brazilského útočníka Hulka, ale ani jemu se ve velké šanci vyrovnat nepodařilo. Tentýž hráč to vzápětí zkoušel zpoza vápna, avšak jeho střela těsně minula branku Dynama.

To se v těchto okamžicích soustředilo pouze na obranu hubeného vedení a do útoku se prakticky nevydávalo. Velkou šanci měl ještě v samotném závěru Hulk, jeho hlavička však také gólem neskončila. A jelikož se na druhé polovině hřiště neprosadil ani Ninković, skončilo utkání překvapivou výhrou hostů 1:0.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja dam 1:) myslim, ze to Porto zvladne

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kyjev málo válí v lize...naposledy dostali gól od Arsenalu to je víc jak měsíc tak kdoví jak to bude dneska

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
Radin

Bohuš čisté konto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele