základní skupiny - skupina G
05.11.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - FC Porto 1:2

Na vyprodaném stadionu v Kyjevě se odehrálo velmi vyrovnané utkání, které nakonec skončilo vítězstvím hostujícího Porta v poměru 2:1. Porto si tak připsalo důležité vítězství a vrátilo se zpět do boje o postup do osmifinále. Kyjev si situaci značně zkomplikoval. Porto se posunulo na druhé místo tabulky se ziskem šesti bodů. Kyjev spadl na třetí místo a má o bod méně.

V prvních dvaceti minutách utkání bylo aktivnější hostující Porto. V 8. minutě přišla střela z dálky v podání Raúla Meirelese, která skončila na tyči. Následný rohový kop byl také velmi nebezpečný. Lisandro Lopéz se ale bohužel pro hosty nedokázal zorientovat v pokutovém území. Další šance Porta přišla o pár minut později. Rodriguéz se dostal do šance a z úhlu prověřil gólmana Stanislava Bogushe, který byl připravený.

Ve 21. minutě přišla první šance Dynama a hned skončila gólem. Artem Milevski si dvakrát vyměnil míč a přesně vystřelil po zemi k tyči – 1:0. Porto se snažilo o vyrovnání a přišla šance Raúla Meirelese, který hlavičkoval ze středu pokutového území do náruče Bogushe. Na druhé straně po rychlém rozehrání přímého kopu pálil z dálky vedle Andryi Nesmachnyi. To bylo v první půli vše, do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé půle vstoupili pro změnu aktivněji domácí borci z Kyjeva. Alyev pálil z hranice pokutového území, ale jeho střela šla těsně vedle pravé tyče. V další šanci se ocitl znovu Andreyi Nesmachnyi, který střílel z úhlu, ale gólman Helton jeho střelu vyrazil. Porto se osmělilo v 59. minutě po střele Rodriguéze do středu brány. Gól na kopačce měli domácí. Alexandr Alyev ale z vyložené pozice napálil pouze rukavice gólmana Heltona.

V 69. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Centr z přímého volného kopu přistál přímo na hlavě Rolanda a ten vyrovnal na 1:1. O pár minut později Porto znovu zahrozilo z přímého kopu, kdy pálil Raúl Meireles. Dvě minuty před koncem si Dynamo mohlo zajistit vítězství. Ve vyložené šanci se objevil Vukojevič, ale nastřelil pouze tyč brány Porta. Šok pro domácí přišel v nastaveném čase. Z brejkové situace skvěle vytěžil Lisandro Lopéz, který obešel dva protihráče, předložil míč jako na zlatém podnose pro Lucha Gonzáleze a ten do prázdné brány poslal hosty nečekaně do vedení. Následně si Lucho svlékl dres a dostal druhou žlutou kartu, následně tedy červenou.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

v Kyjeve snad ukopem aspon remizu, 2:2, FC PORTO!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

portu sa vobec nedari dynamo naopak ma skvelu formu........1....... tutovka dna v kyjeve nevyhral ani arsenal

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm zase těžké-2:2. Ale FC PORTO!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mala by to byť jednotka. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hm 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto je tazky zapas.....ale polcas 0:0 a konecny vysledok 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Porto je zpátky-super!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele