základní skupiny - skupina B
01.10.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Anorthosis Famagusta - Panathinaikos Atény 3:1

Kyperská senzace Anorthosis Famagusta i nadále udivuje fotbalový svět. Po remíze v Brémách si připsala také první vítězství, když na stadionu v Nikósii dokázala porazit řecký Panathinaikos Atény 3:1. Byla to tak dokonalá oslava 48. výročí kyperské nezávislosti.

Anorthosis tak potvrdil, že na řecké kluby zahrát prostě umí. Ve třetím předkole totiž vyřadil Olympiakos Pireus a podobně jako Panathinaikosu mu uštědřil také tři branky. Diváci si už od úvodních minut nemohli stěžovat na nedostatek zajímavých momentů. Hned zkraje zápasu se dočkali branky, když dlouhý aut letící do vápna hostí nešťastně prodloužil za brankářova záda obránce Sarriegi a nechtěně tak rozpoutal na stadionu vlnu euforie.

Namlsaní fotbalisté Famagusty v aktivitě nepolevovali a výsledkem toho byla druhá branka v síti Marka Galinoviće, o níž se po perfektním centru Sávia hlavou postaral Dobrasinović a s "Kobylkami" to už vypadalo velmi špatně. Ty však neskládaly zbraně a ve 28.minutě se jim povedlo dotáhnout se na rozdíl jediné branky. Obránce Leiwakabessy totiž zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Salpingidis.

Řekové se sice snažili o co nejrychlejší vyrovnání, ale vždy naráželi buď na připravenou obranu domácích, nebo na spolehlivého Beqaje. Třetí gól tak mohla vstřelit opět Famagusta. Pěkná akce na jeden dotek mezi Dellasem a Sosinem a následné zakončení v podání řeckého fotbalisty skončilo přímo v rukavicích Galinoviće.

Druhá půle začala stejně tak, jako skončil poločas první. Panathinaikos se neustále snažil o vyrovnání, ale pokus Christodoulopoulose dostat se do vápna byl na poslední chvíli zastaven defenzivou Kypřanů, kteří si následně poradili také s průnikem Cleytona. Po hodině hry však už znovu začala vyčnívat kouzla Brazilce Sávia. Tento šikovný fotbalista několikrát zamotal hlavy obráncům hostí a v 78.minutě se po jeho rohovém kopu prosadil hlavou střídající Íránec Taher a definitivně tak rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek. Hosté se v závěru ještě snažili ohrozit soupeřovu branku pomocí nakopávaných míčů, ale ty s přehledem odvracela domácí defenziva v čele s výborně hrajícím Dellasem.

Reálné šance Panathinaikosu na postup mezi elitní šestnáctku tak může zachránit pouze výhra nad Werderem Brémy, který zavítá do Atén 22.října. Famagustu čeká přetěžký souboj s Interem Milán.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

no copak nám opět předvede famagusta? 1:0, anebo -2,5g

Reagovat
smazaný uživatel

Řím bude rád za bod 1:1 - 0:0, žádný střelecký galavečer se konat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

FAMAGUSTA VYHRA 3:0.....tak ako v predkole proti austrii a olympiakosu.......FAMAGUSTA IS THE BEST........CYPRUS......

Reagovat
smazaný uživatel

Famagusta ale neporazila Austrii 3:0, tři góly si tehdy odvezl Rapid!!!

Reagovat
satan_666

tak tady fandim jasně Kypřanům,neprohra,snad přímo i vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Famagusta mela v Bremach kliku Panathinaikos na Kypru neprohraje!

Reagovat
Devil

tip:1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Smlsnou si doma na dalším řeckém týmu? Spíše bych to viděl na remízu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

jj měl jsem 10 na famagustu bohužel chelsea to podělala

Reagovat
smazaný uživatel

Famagustu jsem podcenoval jelikoz na rozdil od Kluze si to uhrala v prvnim kole diky stesti - ale ukazalo se ze asi zvlast doma body brat bude!

Reagovat
smazaný uživatel

Famagusta doma umí..pozn. pro redakci (autora) viz reportáž: třetí gól nedal střídající Íránec,ale Iráčan!

Reagovat
smazaný uživatel

Supeer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele