základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2007 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Eindhoven vyhrál v Moskvě a drží si naději

Na Lokomotiv stadium v Moskvě svedli důležitou bitvu domácí CSKA a nizozemský PSV Eindhoven. Naději domácích na Pohár UEFA pohřbil svou premiérovou trefou v letošním ročníku milionářské soutěže peruánský útočník PSV Jefferson Farfán.

PSV si výhrou na horké (dnes spíše zamrzlé) ruské půdě zachovalo naději na postup do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, načež účast v Poháru UEFA má jistou. Domácí měli vcelku těžkou pozici, chyběli jim totiž tři brazilské ofenzivní klenoty a tahouni útoku – Daniel Carvalho, Vágner Love a Jo. PSV postrádalo jen svého kapitána Timmyho Simonse.

Domácí po většinu prvního poločasu drželi balón na svých kopačkách, ovšem gólmana Goméze v brance PSV ohrozili zřídkakdy. A když, tak jen ze střel z větší vzdálenosti. Jediný gólový moment utkání přišel ve 39. minutě, kdy Jefferson Farfán potrestal nezdařilý odkop kapitána domácích Sergeje Ignaševiče. Měl již jednoduchou úlohu a do odkryté Akinfejevovy svatyně se nemýlil.

Druhou půli domácí pokračovali v tlaku a snažili se vyrovnat. Pokusy Žirkova, Rajkoviče a dalších buď pochytal skvělý Heurelho Gomes, a nebo šly mimo branku. Hosté se snažili své nejtěsnější možné vítězství ubránit, což se jim nakonec podařilo.

"Přijeli jsme sem vyhrát a zůstat tak v bojích o další fáze Ligy mistrů," řekl trenér vítězného celku Jan Wouters. "Dostali jsme, co jsme chtěli, a tak jsme samozřejmě spokojeni." A zároveň je Jan Wouters rád i za zajištění poháru UEFA. "Jsem potěšen touto výhrou, protože nám zajistila, že i po zimní přestávce budeme figurovat v evropských pohárech," řekl Wouters pro nizozemskou televizi NOS-TV.

Trenér CSKA Valerij Gazzajev se nenechal vyvést porážkou z míry. "Měli jednu výraznější šanci v první půli. Zkazili jsme protiútok a oni nám obratem dali gól. Tak jako ve většině zápasů tuto sezónu, jsme udělali několik hloupých chyb a zaplatili za ně," řekl Gazzajev.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Pral bych postup PSV , dofam ze vyhraji a Fenerbahce klopytne!

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí CSKA si nechtějí připustit, že by skončili v pohárech a PSV se mi letos tolik nezamlouvá. Buď CSKA vyhraje nebo bude remíza. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak letos CSKA nevyšlo skoro nic. Ani ten dnešní zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele