osmifinále - odvety
06.03.2007 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

POSTUP CHELSEA VYSTŘELIL BALLACK

V souboji Chelsea s Portem se dlouho schylovalo k překvapení. Hostující tým v odvetě vedl zásluhou branky Quaresmy, londýnský klub však senzaci nepřipustil a díky brankám Robbena a Ballacka nakonec postoupil mezi nejlepších osm...

Chelsea měla před odvetou slibnou výchozí pozici. V Portugalsku sice prohrávala po trefě Meirelese z 12. minuty, už o čtyři minuty později však srovnal na konečných 1:1 Ševčenko.

Ani jeden z týmů nešel do odvety v kompletním složení. Hůře na tom, co se absencí týče, byla Chelsea. Nejcitelnější byla jednoznačně ztráta kapitána Johna Terryho, který stále ještě není fit po zásahu kopačkou do obličeje od záložníka Diabyho ve finále Carling Cupu. Jose Mourinho nemůže dlouhodobě počítat ani s Joem Colem. Porto se muselo obejít bez zraněného Bosingwy, připraven ale byl Lucho Gonzalez.

Chelsea začala podle předpokladů lépe a první náznaky šancí měly letní posily Ševčenko a Ballack. V 15. minutě však přišel šok. Akce Porta začala u Pepeho, od Lisandra Lopeze se následně dostal míč k Luchu Gonzalezovi, který nabídl parádní přihrávku Quaresmovi. Ten mohl i díky špatnému postavení Carvalha postupovat sám na Petra Čecha a jeho zakončení pod padajícím brankářem slavilo úspěch - 0:1.

Chelsea stejně jako v prvním zápase prohrávala, i podruhé se však z inkasované branky dokázala otřepat. O okamžitou odpověď se neúspěšně snažil Ashley Cole, svou příležitost poté nevyužil ani Didier Drogba. V závěru první půle se pak povedenou individuální akcí blýskl Robben, na jehož centr jen těsně nedosáhli Ševčenko a Carvalho.

Chelsea stála tváří v tvář vyřazení, ovšem jenom do 47. minuty. V ní se z dálky odhodlal ke střele Robben, jeho snadnou střelu nedokázal Helton zkrotit a míč nakonec překvapivě doskákal až do sítě - 1:1.

Blues vycítili šanci a svého soupeře ještě více přitlačili. Za převahy domácího týmu se pomalu schylovalo k prodloužení, když přišla 79. minuta. Centrovaný míč poslal Drogba k Ševčenkovi, ten hlavou přiťukl Ballackovi a německý záložník z první namířil přesně - 2:1.

Závěr utkání si Chelsea již pohlídala azaslouženě postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů. Díky Petru Čechovi tam bude mít zastoupení i česká kopaná.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (30)

Přidat komentář
HOST*Gazza

Chelsea s prehledem vyhraje!

Reagovat
HOST*pelc

Fandím Chelsei mnoho let.

Reagovat
Shevchenko

2:0 (Drogba2)

Reagovat
Marv

2:1pp (Essien, Kalou- Quaresma)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a Porto senzačně vyřadí Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Porto pujde dal!!

Reagovat
HOST*smárt

Jako fanoušek Chelsea,doufam,že si nenecháme postup proklouznout mezi prsty.Chelsea stači opět hrá ze zajištěné obrany A uhrát 0:0?může to ovšem skončit a v to doufám debakle Porta. Come on Chelsea

Reagovat
HOST*

a zas bude chelseu zachranovat drogba .naco to vlastne hovorim sak nema ani kto iny

Reagovat
HOST*

co Lampard?

Reagovat
HOST*Luis

Nevadi,ze pan rozhodci doma nekolikrat poskodil porto,jestlize bude rozhodci tento zapas piskat rovinu a piskat fauly na sikovnejsi hrace Porta,tak bude Porto slavit postup.

Reagovat
HOST*antiporto

chtělo by to méně brečet a více hrát!!!

Reagovat
Antijuve

Přál bych Portu postup,ale bohužel na to nemá porazit Chelsky.

Reagovat
HOST*ital

Chelsea si to pohlídá.A pokud Porto bude chtít tlačit a přehrát je,může dostat kotel.

Reagovat
HOST*Jardel

I když bych to přál víc Portu tak bihužel musím uznat že Chelsea pujde dál 3:1 ( Sheva 2x, Lampard - Quaresma )

Reagovat
HOST*Jonatan

1 Tutovka

Reagovat
HOST*kamil

nevite jestli nektera kabelovka dava primy prenos

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Xavi

No tak to byl zas postup jak prase!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten postup bol podľa mňa úplne zaslúžený.

Reagovat
Xavi

No zajmalo by mě, co by se dělo, kdyby si Helton nedal ten vlastňák. Čekal jsem, že si to Chelsea vklidu pohlídá, Porto mě mile překvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To vieš, keby v Chelsea nechytal Čech tak aj Hidalgo alebo Cudicini by si dali takého vlastenca. V tom je rozdiel medzi včerajšou Chelsea a Portom. Ale Porto hralo dobre.

Reagovat
HOST*

hilario nie hidalgo

Reagovat
HOST*

porto hralo na picu a je prijebane ako ty

Reagovat
HOST*baltazar99

skurvenci anglicky

Reagovat
HOST*

do pici s chelsei

Reagovat
HOST*

vyjeb si ty re (re ako retard)

Reagovat
HOST*

chelsea je boh

Reagovat
HOST*

bezte uz do prdele.Sami RE RE RE,nikdo na ty vase picoviny neni zvedavej

Reagovat
HOST*

Chelsea zaslouzene vyhrala.

Reagovat
HOST*

Porto hralo dobre, a nebyt tej velkej chyby mohlo aj postupit....A to je co povedat, cez tak silnu Chelsey...KLobuk dole Porto...A odohrali lepsi druhy zapas s chelsea ako valencia....Valencia mohla prehrat aj vyssim rozdielom...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele