osmifinále - 1. zápasy
21.02.2006 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

BENFICA LISABON - LIVERPOOL FC 1:0 (0:0)

Benfika hostila na svém supermoderním stadiónu Da Luz obhájce trofeje z Liverpoolu a nedal se čekat nikterak ofenzivní fotbal, jelikož v šesti zápasech základních skupin nastřílel anglický klub pouze šest branek a klub z Pyrenejského poloostrova dokonce ještě o jednu branku méně.

Prognózy se bohužel potvrdily a oba týmy hrály od začátku především ze zajištěné obrany. V ojedinělé šanci se ocitnul Fowler, který v souboji s brankářem Morettem dokázal nasměrovat míč na bránu, jeden z obránců Benfiky však stačil zasáhnout a odkopl míč do bezpečí. Největší příležitost domácích v prvním poločase se zrodila poté, co byl faulován těsně před šestnáctkou Simao, faulovaný hráč se následně sám postavil k míči a zamířil těsně nad.

Druhé dějství bylo stejně jako to první chudé na šance. V 67. minutě centroval z levé strany Cissé, který před bránou našel osamoceného Morientese, ten sice pohotově vystřelil, ale vysoko nad. Jako blesk z čistého nebe přišla situace z 84. minuty, kdy domácí Petit ze standardní situace centroval do vápna, míč doplachtil k Luisaovi a ten neomylně hlavou poslal míč do sítě – 1:0 pro Benfiku.

Benfika v posledních minutách Liverpool už k ničemu nepustila a veze si tak do odvety na Anfield Road slibné jednobrankové vedení, hráče anglického klubu tak nečeká nic jednoduchého.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Andy

1:1 a 1:2

Reagovat
Messiáš

No Koeman asi věčný optimista , ale můj oblíbenec říká , že Benfica postoupí.Mimochodem pro neznalce koeman je trenér Benfiky.

Reagovat
Shevchenko

1:1

Reagovat
HOST*

1:1

Reagovat
HOST*PUYOL

Dufam,ze benfica to zvladne 2:0

Reagovat
HOST*empty

Proc nehral Gerrard? Benitez zase zklamal...

Reagovat
HOST*

pretoze gerrard uz odohral tuto sezonu vyse 40!! zapasov..a este ma aj 'lahsie zranenie nohy'..preto

Reagovat
HOST*Andy

Co jsem viděl ze záznamu, tak zápas absolutně o ničem. Ještě, že už za Live nekraje žádný Čech nebo ČT by je tam cpala každů chvílu.

Reagovat
HOST*

Benfica byla lepsi a zaslouzene vyhrala.Odveta skonci bez branek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele