semifinále - odvety
04.05.2005 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AC Milán 3:1

Nadšeně bojující a velmi dobře hrající PSV Eindhoven byl až nečekaně blízko postupu do finále. Zaslouženě stáhl dvougólový náskok AC z prvního zápasu, čekal na prodloužení, pak ale přišla osudová chyba a trefa Ambrosiniho, která rozhodla o tom, že si finále zahrají milánští...

Domácí kouč Guus Hiddink se musel obejít bez své ofenzivní zbraně DaMarcuse Beasleyho, který se zranil na levé noze. Problémy měl i Farfán, ale ten nakonec v základní sestavě nechyběl. Carlos Ancelotti měl pohromadě všechny hráče základní sestavy.

Hned v úvodu zbytečně zazmatkoval brankář Goméz a přihrávkou pořádně překvapil stopera Alexe, který k němu byl v tu chvíli otočený zády. Naštěstí pro Eindhoven ale stačil rychle zareagovat a míč odkopnout před dotírajícím Shevchenkem. O několik minut později zkoušel Vennegoor Of Hesselink akrobaticky dopravit míč do sítě, přitom ale kopačkou zasáhl Maldiniho do hlavy. Kapitán AC musel kvůli tomuto zákroku o poločase střídat.

Hra se dostala do 9. minuty a přání Eindhovenu vsítit v úvodní čtvrthodině branku se nakonec splnilo, Park přihrál Hesselinkovi, tomu se podařilo míč vrátit a korejský reprezentant dělovkou pod břevno dostal PSV do vedení. O dvě minuty později vystrašil Goméze nepovedený centr Brazilce Kaká.

Utkání bylo od samého počátku ve svižném tempu, ale o něco aktivnější byli domácí, kteří mohli své vedení zvýšit, Vennegoor Of Hesselink po centru Van Bommela hlavou nastřelil břevno. AC se soustředilo spíše na defenzívu a do vyložené šance se mu za celý první poločas nepodařilo dostat, snad jen na jednu výjimku, když střelu Kaká zablokoval Alex.

To Nizozemci zahodili hned několik "tutovek". Kupříkladu centr Van Bommela našel Alexe, ale vyhlášený hlavičkář branku netrefil. Ještě do poločasu málem Maldini svou chybou poslal Eindhoven do dvoubrankového vedení, když se mu nepovedla malá domů a brankář Dida měl co dělat, aby míč před Farfánem kopl do autu. V samém nastavení první půle si PSV vytvořil tlak a taky nadějnou příležitost. Lucius však po přihrávce Van Bommela míč z hranice pokutového území za záda Didy nedopravil.

Druhé dějství zápasu bylo jako z nějakého thrilleru, ale nepředbíhejme…

Eindhoven začal aktivně a do první šance druhé půle se dostal Van Bommel, Dida ale neměl s jeho střelou žádné problémy. Aktivní Farfán poté přihrál na hranici pokutového území Van Bommelovi, kapitán Eindhovenu pustil míč efektně mezi nohama, Korejec Lee jej však v nadějně vypadající situaci netrefil. PSV si vytvořil územní převahu, kterou mohl zužitkovat v 54. minutě, Cocu ale po rohu mířil nad. Lee o pět minut později našel Alexe, jeho pokus se však mezi tyče také nevešel.

Hráči AC chtěli výsledek za každou cenu ubránit a do útoku se zrovna moc nehrnuli. I tak měli nadějnou příležitost na srovnání, Kaká vysunul Shevchenka, toho ale ke štěstí domácích na poslední chvíli ubránil Bouma.

Zasloužený druhý gól pro Eindhoven padl po centru Leeho a přesné hlavičce Cocuho, kterého neustrážil Jaap Stam - 2:0. Tento výsledek by zaručoval Holanďanům prodloužení. Na 3:0 z pohledu domácích mohl zvýšit čerstvý náhradník Robert, ale jeho levačku Dida vyrazil na roh.

AC se částečně vzpamatovalo a začalo hrát i více dopředu a výsledkem byla hlavička zcela nehlídaného Ambrosiniho, která ještě v síti neskončila. Za zády Goméze se nedostaly ani hlavičky Stama a Shevchenka. AC spasil až v 90. minutě, jak jinak než hlavou, veterán Ambrosini, který byl opět trestuhodně nehlídaný. O vítězi tak bylo víceméně rozhodnuto, Eindhoven tragicky nezvládl závěr zápasu...

Naději ještě stačil vzkřísit bývalý hráč Barcelony Philip Cocu, když volejem zužitkoval přiťuknutí hlavou od Hesselinka, ale už bylo moc pozdě s výsledkem něco udělat. Závěrečný tlak už ke kýžené čtvrté brance nevedl.

Eindhoven tak skončil před branami finále, ale i tak je to pro tohoto fotbalového "trpaslíka", alespoň v měřítku velkoklubů, velký úspěch, který čekal málokdo. Můžeme se dohadovat, jestli postoupil AC právem. PSV byl možná po celý zápas lepším týmem, ale dnes důležité zápasy vyhrává především taktická vyspělost a tu zvládli Milánští na jedničku. Ve finále na istanbulském Atatürk Olympic Stadium je 25. května čeká Liverpool.

Autor: David Kubáň

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1 to bude škoda prvního zápasu...

Reagovat
HOST*Sironik

Nešaš!!!!!!!Kryple!!!

Reagovat
HOST*Sironik

Nešaš!!!!!!!Kryple!!!

Reagovat
smazaný uživatel

píp

Reagovat
sansiro

FORZA MILAN!!! VAFFANCULO PSV!!!!

Reagovat
HOST*Sironik

Si čůrák!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to bude taky plichta. Asi 1:1 nebo 2:2, každopádně dá min. jeden gól Ševa. Ten má fazónu jako hrom

Reagovat
HOST*pasta

jo Ševovi to střílí AC určitě postoupí

Reagovat
HOST*cesidotoho

Tož to bude zase exibica, minimálně 3:0 Ševa, Kaká a Stam z hlavičky! Crespo bude sedět a až nastoupí, tak ho Cocu sejme a zas bude zraněnej - kokoťák!!!

Reagovat
HOST*

0:0

Reagovat
HOST*Sironik

Zajakej!!!Zmrde

Reagovat
HOST*anti AC

PSV by mohli překvapit,na AC hrali super,škoda zraněných hráčů.PSV do toho!!!!!!

Reagovat
HOST*

Po polcase 1-0.PSV je zatial lepsim timom.AC tam prisli uhrat remizku,no budu to mat tatke

Reagovat
HOST*Shevchenko

jak to bylo 2:0 tak PSV přestal hrát a AC dalo gól a bylo rozhodnuto

finále:

AC-LIVER

Reagovat
smazaný uživatel

Bejt fandem ACM, tak někam zalezu a nevystrkuju nos. Že se nestydíš za takovej postup. Vždyť jste v obou zápasech dostali herně pěkně na prdel

S trochou nadsázky museli Eindhovenu začít v průběhu zápasu fandit i skalní fandové Milána. Vždyť jste byli v některejch okamžicích skoro tragičtí

Reagovat
smazaný uživatel

Nááááádherný zápas. PSV hrál perfektně a drtil Milán ještě víc než před týdnem. Milán postoupil neuvěřitelně haluzově . To se nedá. V prvním zápase byl sice Milán v prvním poločase malinko lepší, ale po přestávce se nechal totálně přehrát skvěle fungující a běhavou zálohou holanďanů. A nakonec přišla hodně smolná branka. A dnes? PSV hrál ještě lépe a ACM přehrál na všech frontách . Skvělá obrana, perfektně sehraná záloha, skvělej útok. Tenhle tým měl vyhrát LM. Já si myslím, že se dnes ukázalo, že fotbalová spravedlnost opravdu neexistuje . Kdyby jo, tak postoupil PSV po výsledcích 2:1 a 4:1 a fertig.

Každopádně škoda. Ve finále se budeme muset spokojit ze zabetonovanejma obranama a nějakejma náhodnejma gólama ze standardek. Každopádně fandím Liverpoolu.

Každopádně PSV = perfektní mančaft a morální vítěz LM

A ještě jedna poznámka: van Bommel je správný muž pro Barcu. Laporta vybral opět perfektní posilu. Tenhle chlápek má na skvělé nákupy prostě nos

Reagovat
PJ

100% souhlas... Mě se hlavně líbili oba Korejci. Co tam občas s Cafúem prováděl Lee, to bylo něco úžasnýho... Lee, Park a Farfán, to by byly správný posily na správný místa pro Real

Reagovat
HOST*Mr.Jindros ve škole

Musím souhlasit skoro se vším. Přál jsem PSV. Na druhou stranu Milan to zkrátka dal, i to patří k "velkým" klubům, PSV nedokázalo proměnit šance, i to k tomu patří. Finále bude takticky svázaný, na víc jak 1 gól bych to neviděl, i když kdo ví, může překvapit ... taky fandim Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvy zasraný milánský! Celej zápas zas hráli ten svuj hnus (to ani neni fotbal) a zas měli štěstí... Je mi na blití!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se vybli a neopruzuj.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele