osmifinále - 1. zápasy
24.02.2004 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - AS Monaco 2:1

Na chladném východu Evropy se v Moskvě střetli místní Lokomotiv a AS Monako. Domácí stáli před obtížným úkolem – ruská liga totiž začíná až za měsíc a Moskvané tak poslední mistrovské utkání sehráli v prosinci loňského roku proti Arsenalu. V základní sestavě francouzského týmu se neobjevil kapitán Giuly, který se ještě zcela nezotavil po zranění paty. V útoku Monaka se od úvodních minut představili Morientes s Pršem, jenž dostal přednost před Adebayorem, jemuž místo v základní sestavě nezaručil ani víkendový hattrick do sítě Montpellieru. Na lavičce pak celý zápas proseděl i český záložník Jaroslav Plašil.

Domácí měli od začátku duelu více ze hry, k čemuž přispívalo i počasí. První velkou šanci spálil po chybě Giveta Ashvetia, který v 16. minutě sám před Romou vysoko přestřelil. Moskvané však pokračovali ve své aktivitě a ve 32. minutě se ujali vedení. To se na hranici pokutového území dostal k míči Izmailov, poradil si s dvěma hostujícími obránci a přesnou střelou k levé tyči otevřel skóre – 1:0. Monako toho v první půli příliš dopředu nepředvedlo a Ovchinikova tak zaměstnal svým pokusem z dálky pouze Pršo.

Po návratu z kabin sice hosté přidali plyn v útočné fázi, avšak z branky se opět radovali domácí. V 59. minutě se totiž dostal po zblokované střele Gurenkova k míči Maminov a poslal jej podruhé v zápase za Romova záda – 2:0. Dokonalé k.o. pak mohl svěřencům Didiera Deschampse zasadit v 67. minutě kapitán Lokomotivu Loskov, ale nedal, a tak zákonitě přišel trest. O dvě minuty později totiž hlavičkoval do přesně Morientes – 2:1. Poslední velkou příležitost si poté vypracovali lepší domácí. Na Romu se ve dvojici řítili samotní Parks a Obiorah, jenomže druhý jmenovaný ve výhodné situaci zvolil nepřesnou střelu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele