základní skupiny - skupina G
04.11.2003 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Beşiktaş JK - Sparta Praha 1:0

Od samého úvodu zápasu bylo zřejmé, kdo je na tom technicky lépe. Domácí oplývali sebevědomím, prosadit se jeden na jednoho pro ně nebyl problém, ale na kluzkém terénu je občas neposlouchal míč a tak si nevytvořili žádný velký tlak. První a zřejmě největší šanci měli domácí v 15. minutě. Ronaldo Guiaro vyslal pasem za obranu polského útočníka Kaana Dobru, ale ten nedokázal využít Blažkova podklouznutí a z rohu malého vápna poslal míč mimo branku.

O chvilku později měla při závaru před domácí brankou příležitost i Sparta, chybělo však trochu štěstí, aby se míč alespoň jednou odrazil správným směrem. Ve 26. minutě českým fanouškům zatrnulo, protože unikajícího Ilhana Mansize nedovoleně zastavil Petr Johana a nemohl by se divit, kdyby jej rozhodčí poslal předčasně do sprch. Vyfasoval nakonec jen žlutou kartu, která pro něj ale znamená stop pro zápas s Chelsea.

O chvilku později z hranice šestnáctky pěkně pálil Dobra, ale jen na připraveného Jaromíra Blažka. Dobrou příležitost pak měl i Ilhan, ale skvělým skluzem jeho střelu zblokoval Johana. Ve 31. minutě přišla pěkná kombinační akce Sparty, na jejímž konci byla zpětná přihrávka na Poborského a jeho střela zhruba o metr vedle branky.

Po změně stran začal tlak domácích pomalu sílit a Sparta horko těžko odvracela jeden útok za druhým. V gólové šanci se domácí ocitli v 53. minutě, ale Ibrahimovu přihrávku skluzem zblokoval Pergl a po následném centru a hlavičce Ilhana se nadvakrát vyznamenal Blažek. Chvilku na to vyrobil hrubou chybu Vladimír Labant, když nepovedenou malou domů vyslal Ilhana. Ten pak sice obešel Blažka, ale jeho střelu z úhlu, která směřovala do branky, včas zachytil jeden z obránců.

V 70. minutě opět zachraňoval Blažek, tentokrát na poslední chvíli srazil Giuntiho centr, který směřoval na volného Hassana. Jednu světlou chvilku pak měla i Sparta, v 78. minutě poslal pěkný centr do vápna Poborský, ale střídající Tomáš Jun, úplně volný na malém vápně, míč podskočil a jen jej prodloužil za sebe. Následný Zelenkův centr z druhé strany bezpečně chytil Cordoba.

Sparta už se soustředila jen na bránění nerozhodného výsledku, ale osm minut před koncem neodolala. Po jednom z mnoha rohových kopů se míč dostal k volnému Sergenu Yalcinovi, ten neatakován poslal krásný a přesný centr na taktéž volného Ronalda Guiara a se ten hlavou asi metr od branky nemýlil. Závěr už si domácí pohlídali a čisté konto udrželi.

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šance Sparty na úspěch v Istanbulu jsou přesně 4 % (slovy ČTYŘPROCENTNÍ). Přesně takovou menšinu údajně tvoří homosexuálové a stejné šance mají i rudí. Smůla Sparty spočívá v tom, že i když doma Besiktas porazila (turecké týmy jsou venku poloviční, zápas Besiktasu na Chelsea byl vyjímkou potvrzující pravidlo), přesto Sparta skončí v základní skupině Champions league poslední. Ani v lize Spartu nečeká nic růžového. Mistrem by se podle všeho měl stát FC Baník Ostrava, hlavním stůjcem osudu Sparty bude FC Tescoma Zlín (MISTROVSKÝ TITUL IMPERIALISTŮM Z PRAHY ZHATÍ, ZLÍNSKÝ FOTBAL NA NĚ PLATÍ). Ale vraťme se k zápasu v Istanbulu – pro Spartu by bylo úspěchem, pokud by dostala méně než 4 góly a jeden dala, porážka 1:3 by byla přijatelná.. Ale obávám se, že Besiktas vyhraje 5:0.

Reagovat
HOST*as

tobě ta slivovice už asi pěkně stoupla do hlavy co....

Reagovat
HOST*moravak

Ja jsem taky moravak a at chci a nebo ne,musim uznat ze raekce zrejme Zlínskeho fanouska me trochu zamrzela!!!!!!

Fandim sparte v lize mistru a verim ze porazi besiktas 1-2!!!!!

A titul jestli ostrava Sparta nebo Olomouc nechame na pozdej :-)))

Reagovat
HOST*reakce na vola

Jses divnej....

Reagovat
HOST*

je videt jak strasne moc rozumis fotbalu drne

Reagovat
HOST*kj

...zas jeden morávák se projevil...tipuju 1:1

Reagovat
PJ

Sice fandim Spartě, ale pokud mam bejt objektivní... nevyhraje a bude ráda když neodjede s ostudou. I když, zázraky se stávaji a stejně jako na Laziu může Sparta překvapit.

Reagovat
HOST*OLOMOUC

SPARTA DO TOHO !!!!!

Zejtra na to mame !!!!!!

SPARTA!!!

SPARTA!!!

SPARTA!!!

Reagovat
HOST*

Smrt Spartě.

Reagovat
HOST*Praha

Rači drž hubu ty magore

Reagovat
HOST*

sklapni blbe nevíš vo co go!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Hasan Al´Fahr

Ahkala morta Sparta bukyrsi tak A´hukarta !!!!

Muto para hyko talla. Sparta ab fahre morta.

Czech tytlup huro minure, Allah akhbar !

Turte keluj ab para Sparta !!

Allah akhbar !!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Merhaba!

Anlamyiorum.

Do you speak english? Are you Turk? Besiktas fan? (I do apologize for many questions) I suppose that you live in the CR, I live in the CR, my nationality is Czech, but I am the big fan of turkish football. My favourite club isn t Besiktas, Galatasaray is the best for me. And what about you?

(Probably we can speak in Czech, if you can)

Allaha ismarladik.

Reagovat
HOST*

co ty ses za debila?

Reagovat
PJ

To byste měli, mluvit česky, aby vám tu všichni rozumněli :-)

Reagovat
PJ

Tak to máme za sebou. Je to škoda, udržet to mohli, ale abych byl objektivní - Besiktas si to zasloužil. Stejně tak si zaslouží i postup, Sparta bude muset doma porazit Lazio, aby skončila třetí. Hlavně se mi líbila ta atmosféra. Je strašnej rozdíl mezi českejma a tureckejma (a dalšíma) fanouškama - i když přijde stejně 20 tisíc lidí, tak u nás je občas slyšet kotel nějakejch dvou tisíc lidí, kdežto v Turecku je po celej zápas slyšet nejmíň polovina stadiónu...

Reagovat
HOST*

je to fakt velka skoda.doufam,ze aspon treti misto vyjde.prestoze jsem spartan musim uznat ze v posledni dobe je sparta tragicka(bez utoku se spatne hraje).doufam ze se to s ostravou zlomi.

Reagovat
HOST*

T O T Ě Ž K O !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele