osmifinálové skupiny - skupina C
12.03.2002 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid - Sparta Praha 3:0

Do zápasu Sparta nastoupila s tím, že musí vyhrát, jestli chce myslet na postup do vyřazovacích bojů Ligy Mistrů. Real měl už před zápasem postup jistý, proto také nenastoupily hvězdy španělského týmu - Zidane, Roberto Carlos, Morientes, Raul, Figo, Hiero... Ti se šetřily na víkendový ligový zápas s Barcelonou. Za Real tak nastoupili pouze tři hráči, kteří hráli v prvním podzimním duelu na Letné - Casillas, Helguera a Pavón. V týmu Sparty se naopak pouze tři jména změnily - místo Martina Haška a Vlado Labanta, kteří v zimě odešli, a Lukáše Hartiga, který byl zraněný, nastoupili Martin Klein, Patrice Abanda a Martin Čížek. V dobrém světle se ukázal jen Čížek, ostatní dva spíše zklamali. Na Spartě bylo znát, že je oslabena zraněními. Místo povolených sedmi náhradníků jich na lavičce sedělo pouze pět - gólman Špit a do pole bratři Zelenkové, Babnič a Zavadil. Naopak lavička Realu byla nebila velkými jmény - Zidane, Roberto Carlos, Morientes.

Za první poločas se toho moc nestalo. Do první šance se dostal Pedro Munitis, ale s jeho slabou střelou neměl Petr Čech žádné problémy. V dalším náznaku šance byl Geremi, jeho hlavička ale mířila vedle. Pak se před branku Realu dostala i Sparta, ale žádné větší nebezpečí z toho pro Ikera Casillase nebylo. Střela Rastislava Michalíka z pětadvaceti metrů šla nad, pár minut před přestávkou Casillas nadvakrát odvrátil akci Libora Sionka. Celý první poločas byl plný nepřesností na obou stranách, po většinu času měl míč na kopačkách domácí Real.

Druhý poločas vypadal úplně jinak než ten první. V 53. minutě přišel na hřiště brazilec Savio a značně oživil hru Realu. První velkou šanci sice měla Sparta, když po přímém kopu Jiřího Jarošíka mířil Jiří Novotný těsně vedle, ale pak začal úřadovat bílý balet. V 58. minutě pronikal do šestnáctky Sparty nový muž na hřišti Savio, byl ale čistě zastaven. Krátce poté poslal Čechovi z třiceti metrů navštívenku Flavio Conceicao, gólman Sparty s ní neměl žádné problémy. V šedesáté minutě předvedl Real první pěknou akci zápasu. Pavón rozehrál na Solariho, ten si narazil míč se Saviem a pěkným obloučkem překonal Petra Čecha - 1:0. O pět minut později Real podruhé vystřídal, střelce Solariho nahradil Miňambres a po několika vteřinách na hřišti přihrál Gutimu na druhý gól Realu - 2:0. Na Petra Čecha se pak valil jeden útok za druhým, nic vážného z toho ale nebylo. Až do 71. minuty. Po levé straně zatáhl míč Raul Bravo, nacentroval přesně na hlavu Savia a ten překonal Čecha potřetí - 3:0. O šest minut později opět zahrozila Sparta, Jiří Novotný ale z dvaceti metrů trefil technickou střelou pouze břevno. V 82. minutě prošel až před vápno Jan Flachbart, svou technickou střelu ale zakroutil málo, šla těsně vedle. Zbytek zápasu už se dohrál v poklidu, neprosadil se ani nový muž na hřišti Morientes. Real se dopředu moc netlačil a Sparta byla s porážkou smířena, spíš se jen snažila zabránit ještě většímu debaklu.

Výsledek tedy hovoří zcela jasně pro Real, průběh zápasu tomu ale moc nenapovídal. O všem rozhodlo těch deset minut druhého poločasu, během kterých dal Real tři góly a utnul tak naději Sparty na body, stejně jako šanci na postup do čtvrtfinále Ligy Mistrů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele