Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavící hráči Partizanu (© AFP)

Sparta po dalším bezkrevném výkonu v Konferenční lize končí

Ani na bělehradskou odvetu nedokázal Pavel Vrba svůj tým pořádně nahecovat. Pražané špatně začali a v poločase prohrávali už o dvě branky, což byla díra, ze které se zkrátka v současném rozpoložení neměli šanci vyhrabat. Ani přísné vyloučení dvojnásobného střelce Rodriga Gomese ani pozdější snížení Adama Hložka už Spartě ke zdramatizování dvojzápasu nepomohlo...

Start letenských opravdu těžko mohl být nervóznější a rozpačitější. Velice brzy zbytečně ztratil míč Martin Vitík a ještě dražší se ukázala být ztráta Michala Sáčka výše ve hřišti, které agresivnější a hladovější Partizan využil k bleskovému přechodu do útoku a útočník Rodrigo Gomes neměl pod minimálním tlakem váhajících stoperů problém propasírovat míč do sítě.

Sparta následně alespoň opticky přeci jen vyrovnala hru, ale spíše se jednalo o umazání převahy soupeře bez nabytí té vlastní - žádné ohrožení pro branku domácích se nadále nekonalo, výstavba hry tradičně končila už kolem úrovně středového kruhu.

Až první roh ve 21. minutě přinesl minišanci Ladislava Krejčího II, ovšem tentýž hráč brzy nato na druhé straně rohový kop naopak svou pasivní hrou zavinil a Ricardo Gomes z něj zvyšoval už na 2:0, když se dokázal zcela odpoutat od zablokovaného Panáka.

To už byl pro Spartu fatální direkt. Příští dvě zajímavé akce vedl Haraslín v rozpětí 20 minut a jen tu druhou se podařilo dotáhnout ke střele přímo do rukavic brankáře Popoviće.
<{r> Pražané se zkrátka na jakýkoliv sebemenší záblesk ukrutně nadřeli, což ani omylem neplatilo pro Partizan - stačil jeden míč prakticky naslepo za obranu, a už Marković pádil z boku sám na Holce. To samé v bleděmodrém představoval Meniqův únik z vlastní půlky po naivní Wiesnerově střele rovnou po útočné standardní situaci Vrbova mačaftu.

Spartě nakonec jakž takž do sedla musel dopomoci sám Partizan. Nejprve si Rodrigo Gomes zkazil krásný večer přísnou druhou žlutou za filmování penalty, a poté v 85. minutě pro Spartu vykřesal jiskru naděje alespoň na nějaké ty body do koeficientu Hložek chytrým usměrněním Hanckovy hlavičky po nepřímém kopu Bořka Dočkala. To však bylo od Sparty vše.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (348)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele