základní část, 16. kolo
25.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stadion u Nisy (© FC Slovan Liberec)

Mladá Boleslav pod Ještědem opět narazila. Sníh probudil v Ghalim střelecký instinkt

Hráči Mladé Boleslavi po tři týdny starém vypadnutí z MOL Cupu znovu nezvádli zápas na hřišti Liberce, kde v 16. kole Fortuna ligy prohráli 1:2. Začátek utkání potěšil fanoušky ofenzivního fotbalu, když už v sedmé minutě poslal Severočechy do vedení Ahmad Ghali a krátce nato kontroval hostující Matěj Pulkrab. Pak ale hřiště začalo zasypávat množství sněhu a lepší připravenost na náročné podmínky prokázal Slovan. V 70. minutě totiž rozhodl o třetí po sobě jdoucí výhře na Stadionu U Nisy svým druhým gólem Nigerijec Ghali.

Ten se přitom dosud za necelé dva roky v české nejvyšší soutěži neprosadil.

Nepříliš povedené duely konkurentů pomohly Středočechům k tomu, aby se v tabulce zařadili i s jedním zápasem k dobru na třetí příčku hned za pražská "S". V nadcházejícím vystoupení pod Ještědem byla největší pozornost upřena na Vasila Kušeje, který v průběhu týdne poprvé nastoupil za seniorskou reprezentaci a herně rozhodně nezklamal. O poznání níž se v polovině základní části pohyboval Slovan, jenž ale tahal nadějnou čtyřzápasovou sérii bez prohry.

A formu Liberci nesebrala ani reprezentační přestávka, vedení se totiž ujal už v sedmé minutě. Přízemní centr Dominika Preislera prošel až na zadní tyč, kde zakončoval nikým nebráněný Ghali. Čisté svědomí po první brance domácích nemohl mít mladoboleslavský Martin Suchomel, jehož podklouznutí umožnilo Preislerově přihrávce projít až na nigerijského střelce. Hostům ale stačily k vyrovnání jen tři minuty. Po krátkém rohu centroval Kušej z hranice vápna na přední tyč, kde si míč našel Pulkrab a přesnou hlavičkou smazal liberecký náskok. Po rychlém začátku sice oba celky pokračovaly v útočném snažení, na další gólovou šanci si však diváci museli počkat až do 35. minuty. Kušeje našel zpětnou přihrávkou Solomon John, jeho tvrdou ránu pod břevno ale skvěle vytěsnil Hugo Jan Bačkovský.

Sněžení, které po změně stran zesílilo, hráčům nedělalo problémy, a ti tak pokračovali v aktivní hře. V 52. minutě z toho byla šance Mladé Boleslavi, jenže Daniel Mareček nedal hlavičce patřičnou razanci. Postupně ale nepříznivé počasí přece jen vedlo k většímu množství chyb a zápas se proměnil v boj o střed hřiště. Liberec však prokázal, že je na podobné podmínky zvyklý, a v 70. minutě se tak opět ujal vedení. Ľubomír Tupta přenesl hru na volného Ghaliho, který individuální akci na pravé straně zakončil krásnou střelou z hranice vápna přesně na zadní tyč. Slovan se po vstřelené brance zatáhl s úmyslem náskok ubránit, což se mu i přes závěrečný tlak hostů a dlouhé nastavení podařilo.

Liberec si tedy vyšlápl na Mladou Boleslav a vyhrál již potřetí z posledních pěti zápasů. Jeho příštím soupeřem bude 2. prosince pražská Bohemka, Středočeši ve stejný den přivítají Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele