základní část, 14. kolo
05.11.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luboš Kozel (© twitter.com/FCSlovanLiberec)

Dynamo nevylepšilo tristní bilanci ani v Liberci. Horu problémů Budějovic navýšil Kulenovič

Hráči Českých Budějovic padli ve 14. kole Fortuna ligy na půdě Liberce 0:1. Hosty přitom málem poslal ve 34. minutě do vedení Jiří Skalák, jenže zkušený útočník byl přistižen v ofsajdu a jeho trefa neplatila. Po změně stran si domácí naopak postavení mimo hru pohlídali, a nic tak nebránilo tomu, aby Luka Kulenovič rozhodl. Jihočeši, jejichž kádr v týdnu opustil 32letý lídr Jakub Hora, tedy neukončili více než roční čekání na venkovní výhru ani U Nisy.

Po triumfu nad Plzní a zároveň prolomení šestizápasové ligové série bez vítězství Slovan remizoval na hřišti Slovácka. Ještě větší radost mohl mít z pohárového utkání, v němž následně vyzrál na Mladou Boleslav, a postoupil tak do čtvrtfinále. Naopak v Českých Budějovicích, které byly na předposledním místě tabulky, to hořelo nejen na trávníku. Klub se totiž rozhodl vyřadit z kádru svého nejlepšího střelce letošního ročníku Horu, důvod však zatím nezveřejnil.

Slovan neměl daleko k otevření skóre krátce po úvodním hvizdu, když nepřehlednou situaci ve vlastním vápně nevyřešil ideálně Dávid Šípoš, jeden z obránců se nicméně dobře zorientoval a míč odkopl do bezpečí. Slovenský brankář měl pak pořádnou práci až v polovině prvního dějství, kdy hlavičkoval Kulenovič, ten ovšem muže mezi tyčemi nepřekvapil. Vedení se nakonec ujali hosté. Parádní průnikovku za obranu si našel Skalák, jehož zakončení nakonec doputovalo až za brankovou čáru. Euforie fanoušků Dynama ale nevydržela dlouho, bývalý hráč Milwallu se totiž nacházel v ofsajdu.

Po změně stran měl další příležitost hlavičkující Kulenovič, nicméně tentokrát jeho prudký pokus prosvištěl nad břevnem. Napotřetí to už chorvatskému snajprovi vyšlo. Přízemní ránu zpoza vápna si zpracoval a následně se z bezprostřední blízkosti prosadil. Vedení mohl krátce nato navýšit nově příchozí Denis Višinský, jehož střelu vyrazil hlavou jeden z obránců nad hostující branku. Jihočeši se už poté nedokázali pořádně dostat zpět do hry, a tudíž nezvládli ani srovnat.

Slovan potvrdil zlepšující se formu a doma získal tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. listopadu. Dynamo svede bitvu s Teplicemi, Liberec zamíří na hřiště Hradce.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele