základní část, 6. kolo
27.08.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma si z Androva stadionu staví nedobytnou tvrz. Liberec doplatil na problémy v útoku

Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili v utkání šestého kola Fortuna ligy na vlastním hřišti nad Slovanem Liberec 2:0. Po vyrovnané úvodní půli rozhodli Hanáci o plném bodovém zisku krátce po změně stran, kdy vítěznou trefu vsítil z penalty Lukáš Juliš. Olomoučtí tak i třetí domácí duel v novém ročníku přetavili ve vítězství, tým z města pod Ještědem naopak poprvé v sezoně odjel ze soupeřovy půdy s prázdnou.

Hanáci svými výkony na startu sezony dělali fanouškům radost, když v úvodních pěti kolech padli jen se Spartou a Plzní, přičemž na západě Čech dokonce sahali po remíze. Zato hrstka diváků, která přišla o minulém víkendu podpořit Liberec proti Pardubicím, spokojenost s herním projevem svěřenců Luboše Kozla najevo i přes vítězství moc nedávala. Severočeši se mohli o nápravu pokusit na Hané, kde se jim ovšem vůbec nedařilo, neboť ligové vítězství tam nezaznamenali od roku 2013.

Jako první se ke střeleckému zakončení dostal v sedmé minutě domácí Jan Vodháněl, proti pokusu mířícímu k pravé tyči Olivier Vliegen zasahovat nemusel. O chvíli později byl v akci také gólman Hanáků, jehož pozornost prověřil skákavým pokusem Mohamed Doumbia. Krátce před koncem úvodní půlhodiny obdržel na útočné polovině přihrávku do běhu Juliš, domácí kanonýr si však se zpracováním míče neporadil a k ohrožení branky Severočechů se nedostal. Liberec byl po většinu prvního poločasu Olomouckým více než vyrovnaným soupeřem, nedlouho před jeho koncem zahrozil ranou z hranice pokutového území Luka Kulenovič, Matúš Macík ale pokus hostujícího záložníka pohotovým skokem k tyči vytěsnil.

Do druhé půle vstoupili Hanáci aktivně, když ve 48. minutě zablokoval nebezpečný pokus Víta Beneše tělem jeden z bránících hráčů. Jen o chvíli později se Modré lavině naskytla velká příležitost k vedení, když po ruce Ivana Varfolomejeva nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč si do vzdálenosti 11 metrů postavil Juliš a střelou do protipohybu brankáře poslal domácí do vedení. V 64. minutě dal o sobě olomoucký forvard vědět znovu, když jeho nebezpečný pokus směřující k tyči vytěsnil Vliegen konečky prstů na roh. Po následném centru od rohového praporku ale již Severočeši inkasovali, když se ranou z voleje prosadil Jakub Pokorný. Liberec mohl odpovědět o chvíli později, zakončení neobsazeného Luky Kulenoviče ale scházela razance. V závěru měl na kopačce snížení Matěj Chaluš, jeho projektil ale branku minul.

Sigma tak potvrdila výtečnou vzájemnou domácí bilanci a obrala Slovan o všechny body. V dalším kole se představí 3. září na stadionu Hradce Králové. Liberec čeká ve stejný den ještě složitější úkol, a to potrápit před vlastním publikem Spartu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele